2024 Extreme Kupası'nın 3. Ayağı Kahramankazan'da Heyecanla Gerçekleşti

2024 Extreme Kupası'nın 3. ayağı, Kahramankazan'da düzenlendi. Yarışmada birçok sporcu zorlu parkurlarda mücadele etti.

13.10.2024-21:33 - (Son Güncelleme: 13.10.2024-21:33) 2024 Extreme Kupası'nın 3. Ayağı Kahramankazan'da Heyecanla Gerçekleşti

2024 Extreme Kupası'nın 3. Ayağı Kahramankazan'da Gerçekleşti

Türkiye'nin otomobil sporları tutkunlarını bir araya getiren 2024 Extreme Kupasının 3. ayağı, Kahramankazan'da düzenlendi. Bu yıl Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından organize edilen yarışlar, Dağyaka Mahallesi'ndeki off-road alanında gerçekleştirildi.

Katılım ve Etaplar

Yarışlar, TR1 Kategorisinde 6 ve TR2 Kategorisinde 8 araçla birlikte toplamda 28 sporcunun katılımıyla yapıldı. Etkinlik, Cumartesi günü "Narinler Yaşasın" etabıyla başladı ve bugün "Atam İzindeyiz" etabıyla devam etti. Aileler, çocuklarıyla birlikte yarış alanında hem güzel havanın tadını çıkardı hem de off-road heyecanını yaşama fırsatı buldu.

Zorlu Parkurlar ve Engeller

Her bir araç, 3 etapta toplam 14 kapıyı geçerek zorlu parkuru tamamlayabilmek için mücadele etti. Özellikle 3 numaralı kapıda yer alan çamur havuzu, pek çok aracın yarış dışı kalmasına neden oldu. Zaman zaman araçlar, su dolu çamur havuzlarını ve tepe engellerini aşmaya çalışırken devrildi. Bazı araçlar ise iş makinesi yardımıyla yarış alanından çekilmek zorunda kaldı.

Dereceye Giren Sporcular

TR1 Kategorisi:
1. Can Özkurt – Seyfullah Tahir
2. Uğur Kabal – Mesut Karaaslan
3. Ahmet Kurt – İbrahim Ateş

TR2 Kategorisi:
1. Oğuz Kağan Öztürk – Gökhan Yalçın
2. Cihan Çelikten – Adem Yılmaz
3. Atilla Çakır – Şenal Coşkun

Can Özkurt'tan Değerlendirme

TR1 kategorisi birincisi Can Özkurt, yarış sonrası yaptığı açıklamada; "Zorlu parkurları aşarak birinci olmayı başardık. Allah nasip etti, bileğimizin hakkıyla bu başarıyı elde ettik. Güzel bir yarışı geride bıraktık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) faaliyet takviminde yer alan 2024 Extreme...

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) faaliyet takviminde yer alan 2024 Extreme Kupası'nın 3. ayak yarışları Kahramankazan'da yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal