2023 Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili önemi nedir?

Müslümanların heyecanla beklediği üç aylar içerisinde yer alan günlerden birisi olan Regaip Kandili’nin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Peki 2023 Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili önemi nedir? Soruların yanıtı haberimizde...

22.01.2023-13:39 - (Son Güncelleme: 22.01.2023-13:39) 2023 Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili önemi nedir?

Üç ayların başlamasına kısa bir süre kala kandil günleri hakkındaki araştırmalar hızlandı. Recep ayında gerçekleşecek iki kandilden birisi olan Regaip Kandili de araştırılan günler arasında yer alıyor. Regaip Kandili’nin önemini ve ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki 2023 Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili önemi nedir? 

2023 Regaip Kandili ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı 2023 takvimine göre Regaip Kandili, Recep ayının Cuma gününe bağlanan ilk Perşembe gününde yani 26 Ocak 2023 Perşembe günü idrak edilecek.

Regaip Kandili Ne Zaman

Regaip Kandili önemi nedir? 

Bu gecede rahmet, bağış ve tövbe kapıları ardına kadar açılır. Yüce Allah'a ibadet etmek için mükemmel bir gece olan Regaip Kandilinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal