2023 Ekim enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? TÜİK Ekim enflasyonu yüzde kaç olur? 2023 yıl sonu enflasyon tahmini

Maaş zamlarını yakından ilgilendiren enflasyon rakamları her ay Türkiye İstatistik Kurum (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Piyasaların beklediği Ekim ayı enflasyon kararı öncesinde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı. Bu durum enflasyon rakamları bekleyişini heyecanlandırdı. Peki 2023 Ekim enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? TÜİK Ekim enflasyonu yüzde kaç olur? İşte 2023 yıl sonu enflasyon tahmini…

02.11.2023-16:43 - (Son Güncelleme: 02.11.2023-16:43)

TÜİK Ekim 2023 enflasyon rakamları milyonlarca vatandaş tarafından heyecanla bekleniyor. Kira artış, emekli, asgari ücret ve memur maaş zammı oranlarını belirlemede birincil veri olarak kabul edilen enflasyonun Ekim ayında ne kadar olacağı piyasaların yanıtını merakla beklediği soruların başında geliyor. Konu hakkındaki son gelişmeler takip ediliyor. Peki 2023 Ekim enflasyon rakamları Ne Zaman açıklanacak? TÜİK Ekim enflasyonu yüzde kaç olur?

2023 Ekim enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

TÜİK’in Ekim enflasyon rakamlarını 3 Kasım 2023 Cuma günü saat 10.00’te açıklayacağı öğrenildi. 

Enflasyon Rakamları Ek

TÜİK Ekim enflasyonu yüzde kaç olur?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Kasım Cuma günü açıklanacak ekim ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 4,08 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ekim ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 3,60, en yüksek yüzde 4,50 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 4,08) göre bir önceki ay yüzde 61,53 olan yıllık enflasyonun yüzde 62,36'ya çıkacağı hesaplanıyor.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı

Piyasaların yakından takip ettiği enflasyon raporu açıklandı.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın dördüncü enflasyon raporu için basın toplantısı düzenledi.

TCMB, yıl sonu enflasyon tahminini 7 puan artışla yüzde 65'e çıkardı. Böylece yıl sonu tahmini Orta Vadeli Program'daki seviyeye çekildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal