Ortaokuldan mezun olduktan sonra lise öğrenimini tamamlamak isteyenler LGS, yani Liselere Geçiş Sistemi sınavına giriyorlar. Bu sınav için MEB başvuruları otomatik olarak aldı. Sınava girecek milyonlarca aday şu sıralar sınavı beklemeye koyulmuşken aynı zamanda sınavla alakalı bilgiler de ediniyorlar. İşte LGS sınavıyla alakalı gelen sorular ve cevapları...
Bu yıl 5 Haziran tarihinde yapılacak olan LGS'de sözel kısımda 50 soru için 75 dakika, sayısal kısımda 40 soru için 80 dakika olacak şekilde öğrencilere iki ayrı oturumda sınav yapılacak. İlk oturum saat 9.30'da ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.
LGS sınav giriş yerleri detaylı olarak e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden yayınlandı. Veliler ve öğrenciler buradan sınav giriş belgesine ulaşabilirler.
Bu sene düzenlenecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında hesaplama her bir alt teste ait ham puan, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının 3'te 1'i çıkarılarak yapılacak. Her alt test ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının aday sayısına bölünmesiyle bulunacak. Hesaplanmış olan toplam ağırlıklı standart puan, kendi içerisinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan bir puan sistemine yerleştirilecek.
Sınav sonuçları 30 Haziran günü https://www.meb.gov.tr adresinden online olarak açıklanacak. Sınav sonuçlarından bilgilendirme mesajı e-posta adreslerine yollanmayacak.
Bakanlık 2005 yılından itibaren LGS kazanma puan aralığını 100-500 olarak açıklamıştı. OKS-TM VE OKS-MF puan türlerinde en az 160 puan alınması gerekmektedir. Öğrenciler iyi bir liseye girmek için en azından 450 puan dolaylarına ulaşmalıdır bu da yüzde 2 dilimine girmiş olmak anlamına gelmektedir ama yüzde 7 dilimleri de tercih edilen liselerden olmaktadır.