2022 Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek? Güneş tutulması nedir, nasıl olur? Güneş tutulması nasıl izlenir?

Güneş tutulması hakkında yapılan araştırmalar son saatlerde arttı. Ekim ayında gerçekleşmesi beklenen Güneş tutulmasının detaylarını öğrenmek isteyenler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki 2022 Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek? Güneş tutulması nedir, nasıl olur? Güneş tutulması nasıl izlenir? Tüm soruların yanıtı haberimizde...

25.10.2022-11:21 - (Son Güncelleme: 25.10.2022-11:21)

Nadir görülen bir doğa olayı olması sebebiyle milyonlarca kişi tarafından merak edilen Güneş tutulmasının detayları internet üzerinde araştırılıyor. Tutulmanın ne zaman gerçekleşeceğini, nasıl olduğunu ve nasıl takip edileceğini öğrenmek isteyenler internete yönelerek bilgiler edinmeye çalışıyor. Peki 2022 Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek? Güneş tutulması nedir, nasıl olur? Güneş tutulması nasıl izlenir?

2022 Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek? 

2022 yılının önemli gök olaylarının yer aldığı takvime göre, bu yılın ikinci Güneş tutulması 25 Ekim 2022'de meydana gelecek. Tutulma saati olarak da 11:58 bekleniyor.

Güneş tutulması ne zaman

Güneş tutulması nedir, nasıl olur? 

Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır.

Güneş tutulması nasıl izlenir?

Güneş tutulması retina göz hasarına neden olabilir. TÜBİTAK Gözlemevi açıklamalarına göre tutulmayı izleyebilmek için, özel üretilmiş Güneş filtresine sahip teleskoplar veya "Tutulma Gözlüğü" kullanılmalıdır. Aksi taktirde filtresiz olarak dürbün, teleskop vb optik bir alet ile Güneş’e doğrudan bakıldığında göz retinası ciddi zarar görmesi, muhtemel sonuçlar arasında yer alıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal