2022 Çiftçi tarımsal destek ödemeleri yattı mı? Tarımsal destek ödemeleri ne kadar?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, üreticilerin uzun süredir beklediği tarımsal destek ödemeleri hakkında müjdeli haber verdi. Üreticilerin beklediği destek sonunda geliyor. Bakan Kirişçi'nin bu duruma dair açıklamalarının ardından tarımsal destek ödemelerinin ne zaman yatacağı ve ne kadar olduğu da merak edilenler arasında yer aldı. 2022 Çiftçi tarımsal destek ödemeleri yattı mı? Tarımsal destek ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...

20.05.2022-22:17 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-22:17) 2022 Çiftçi tarımsal destek ödemeleri yattı mı?  Tarımsal destek ödemeleri ne kadar?

Üreticilerin uzun süredir beklediği tarımsal destek hakkında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den açıklama geldi. Gelen bu açıklama doğrultusunda ise ödemelerin ne zaman yapılacağı ve ne kadar olacağı ise üreticilerin gündeminde yer aldı.

Bakan Kirişci'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "25 Milyon 414 Bin 535 TL'lik Tarımsal Destekleme Ödemeleri'ni bugün üreticilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" ifadelerine yer verdi. Bunun üzerine ise tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığı araştırılmaya başlandı.

2022 Çiftçi tarımsal destek ödemeleri yattı mı

2022 Çiftçi tarımsal destek ödemeleri yattı mı?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabı üzerinden çiftçilerin uzun süredir beklediği tarımsal destek ödemeleri hakkına açıklamada bulundu. Resmi Twitter hesabı üzerinden bu duruma dair şu açıklamalarda bulundu:

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci açıklama

Tarımsal destek ödemesi nasıl sorgulanır?

Ödemelerin sorgulanabilmesi için öncelikle üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi üzerinde kayıtlı olması gerekmektedir. Bu sisteme kayıtlı olanlar ise e-Devlet kapısından T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yaparak '2021 Çiftçi Destek Ödemesi' sorgulamasını gerçekleştirebilir.

Sorgulamayı yapabilmek için e-Devlet sistemi üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapmanız yeterlidir. Ödeme sorgulama işlemi yapmak isteyenlerin ise e-Devlet şifreleri ile sisteme girmeleri istenilmektedir.

Çiftçi tarımsak destek ödeme sorgulama ekranı: https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal