2022 beyaz eşyaya kaç taksit sayıları

Son aylarda zirve yapan enflasyon sonrasında beyaz eşyalara ciddi oranda zamlar yapıldı. Vatandaşlar ise bu sebeple beyaz eşyaları taksitle alma yoluna gitti. İşte 2022 beyaz eşyaya kaç taksit sayıları...

19.06.2022-09:30 - (Son Güncelleme: 19.06.2022-09:30) 2022 beyaz eşyaya kaç taksit sayıları

Evlerin en önemli eşyalarından birisi olan beyaz eşyalar da artan döviz kurundan ve aşırı yükselen enflasyondan olumsuz şekilde etkilenen kalemler arasında yer aldı. Evlerine çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı gibi beyaz eşyalar almak isteyen vatandaşlar alacakları bu beyaz eşyalar için kaç taksit yapıldığını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapmaya devam ediyor.

2022 beyaz eşya taksit sayıları ne kadar?

2022 yılı itibariyle bir beyaz eşyaya en çok 9 taksit yapılmaktadır. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı gibi beyaz eşyalar almak isteyen vatandaşların ödemeleri gereken ortalama miktar ise 40 bin TL’dir. 9 aylık taksitin 40 bin TL’ye bölünmesi sonrasında ise insanların ödemeleri gereken beyaz eşya taksitleri 4.000 TL civarındadır.

2022 beyaz eşya

Beyaz eşya taksit sayısı artacak mı?

Beyaz eşya taksit sayısı artacak mı? sorusuyla ilgili olarak bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Mobilya, beyaz eşya gibi temel ürünlerde uygulanan kredi kartı taksit sayısının 9'a düşürülmesi piyasaya şartlarına göre alım gücünü karşılamıyor. Yeni evlenecek çiftler, ev alanlar, eşyalarını değiştirmek isteyenler için taksit sayısı fiyatlar göz önüne alınarak 24 ayın altında olmayacak şekilde yükseltilmeli. Bununla birlikte bankalar da ellerini taşın altına koyarak düşük faizli ihtiyaç kredisi imkânı sunmalı” ifadelerine yer verdi.

Beyaz eşyadaki taksit sayılarının artıp artmayacağı konusunda henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal