2022 Berat Kandili ne zaman, ayın kaçında?

Yılın üçüncü kandili olan Berat Kandili için geri sayım başladı. Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından dini günlerin yer aldığı takvim yayınlanması üzerine Berat Kandili ne zaman soruları sorulmaya başladı. 2022 Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili önemi nedir? İşte Berat Kandili hakkında detaylar haberimizde.

12.03.2022-14:16 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-14:20) 2022 Berat Kandili ne zaman, ayın kaçında?

Müslümanlar için büyük önemi olan kandillerin üçüncüsü Berat Kandili, Şaban ayının 14.gününü 15.güne bağlayan gece olarak belirlenmiştir. İslam dininde kutsal kabul edilen Berat Kandili hangi güne gelir, Berat Kandili ne zaman, Berat Kandili önemi nedir sorularına yanıt arayan vatandaşlar haberimizde göz atabilir. 

2022 Berat Kandili ne zaman?

Şaban ayının 15.gecesine denk gelen Berat Kandili, 17 Mart 2022 akşamına denk gelmektedir. 

2022 Berat Kandili ne zaman?

Berat Kandili önemi 

Berat kandiline, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir. Müslümanlar bu geceyi ibadetle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır.

Berat gecesinde neler oldu?

Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamber'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal