2022 Anneler Günü ne zaman, ayın kaçında? 2022 Anneler Günü tarihi ve tarihçesi

Anneler Günü’nün gerçekleşmesine kısa bir süre kala hazırlıklar devam ederken 2022 Anneler Günü tarihi ve tarihçesi gündemdeki yerini koruyor. Peki 2022 Anneler Günü ne zaman, ayın kaçında? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

26.04.2022-13:09 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-13:09) 2022 Anneler Günü ne zaman, ayın kaçında? 2022 Anneler Günü tarihi ve tarihçesi

Her sene Mayıs ayının ikinci Pazar gününde gerçekleşen Anneler Günü hazırlıkları daha Nisan ayı bitmeden başladı. Nisan ayının sona ermesine günler kala Anneler Günü’nün ne zaman gerçekleşeceği konusundaki araştırmalar her geçen saat hız kazanıyor. 2022 Anneler Günü ne zaman, ayın kaçında? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyenler arama motorları üzerinden sorgulamalarına devam ediyor.

2022 Anneler Günü ne zaman, ayın kaçında?

Milyonlarca kişi kendilerine sayısız emek veren anneleri için teşekkür anlamına gelen hediyeler alacak. Kimileri ise anneleriyle keyifli bir gün geçirmek için hazırlıklarına devam ediyor. Bir çok ülkede farklı tarihlerde kutlanan anneler günü Türkiye’de bu sene 8 Mayıs 2022 Pazar gününe denk geliyor. Yani Anneler Günü, Ramazan Bayramı’nın sona ermesinden 4 gün sonra gerçekleşecek.

2022 Anneler Günü

2022 Anneler Günü tarihi ve tarihçesi

Her ülkede değişik tarihlerde kutlanan Anneler Günü’nün geçmişi Antik Yunan dönemine kadar uzanmaktadır. Antik Yunan mitolojisinde yer alan bilgilere göre titanlar Gaia ve Uranos’un annesi Rhea onuruna ilkbahar festivalleri verilmekteydi. Bu kutlamalar Anneler Günü kutlamalarının en eskisi olarak tarihte yer alıyor. Anadolu’da ise tanrıça Kibele için yüzyıllar boyunca çeşitli anma törenleri düzenlenirdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal