2018'de Çalışanlara Rekor Zam!

2018 yılında çalışanların alacağı zam oranları belli olmaya başlıyor. Firma yetkililerinin öngörüsü bu yıl ortalama zam oranının yüzde 9 olacağı yönünde.

17.01.2018-22:12 - (Son Güncelleme: 17.01.2018-22:08)

Birçok sektördeki büyük firmaları ve KOBİ'leri temsil eden firma yetkililerinin yanıtladığı anket sonuçlarına göre en çok zam yüzde 10 ile Bankacılık/Finans sektöründe, en düşük zam ise yüzde 7 ile Gayrimenkul ve Çağrı Merkezi sektörlerinde olacak.

2018 YILINDA HANGİ SEKTÖRDE NE KADAR ZAM YAPILACAK

Ankete katılan adayların yüzde 26'sı ortalamanın dışında bir maaş zammı bekliyor. Zam oranlarının yüzde 5 ila yüzde 10 arasında olmasını bekleyen adayların oranı ise yüzde 30. Bu da daha önceki yıllara göre daha iyimser bir tablo çiziyor.

YAN HAKLAR 2018'DE YÜKSELİŞTE

Son yıllara göre artan zam oranlarının yanında, yan haklarda da bir yükseliş görülmekte. İşverenler tarafından çalışan verimliliğini artırmak ve başarılı çalışanları elde tutmak için verilen yan haklar 2018'de de sürdürülmeye devam edilecek. Klasik yan haklara ek olarak çalışanların kendi ihtiyaçlarına göre seçebildiği ''yan haklar paketleri'' sıklıkla karşımıza çıkacak. Şirketlerin yan haklar konusundaki farkındalıklarının da her yıl artacağı öngörülüyor.

Öte yandan ninlerce çalışan bakanlıktan bu kararı bekliyor.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olağanüstü hal kapsamında yayımlanan "696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname" ile kamuda 4/C statüsünde çalışanların 4/B statüsüne geçirildiğini anımsattı.

Uygulamaya 2 Ocak itibarıyla giren düzenlemenin, özelleştirilen kurum ve kuruluşlardan gelen 23 bin ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Yüksek Seçim Kurulundaki 3 bin çalışan olmak üzere toplam 26 bin kişiyi ilgilendirdiğini belirten Tonbul, şunları kaydetti:

"4/C'den 4/B'ye geçen çalışanlar için kanun hükmünde kararname kadar 3 ay içerisinde yayımlanması gereken Bakanlar Kurulu kararı da önemli. Çünkü, bu arkadaşların kurumlarındaki pozisyonları Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek. 4/C'den 4/B'ye geçenler Bakanlar Kurulu kararı çıkana kadar eski maaşlarını almaya devam edecek. Bakanlar Kurulu kararı çıktıktan sonra bu arkadaşlarımıza fark tazminatları geriye doğru ödenecek."

"GÜNDEME GETİRECEĞİZ"


Tonbul, Memur-Sen olarak 4/C'lilerin 4/B statüsüne geçirilmesinin takipçisi oldukları gibi ilgili Bakanlar Kurulunun da takipçisi olacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"4/C statüsünün tamamen tarihe karışmasından ötürü memnuniyet duyuyoruz. Bu adımın atılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Başbakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu aşamadan sonra 4/C statüsünden 4/B statüsüne geçirilenlerin hem mali yönden hem de sosyal yönden daha iyi koşullarda çalışmaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sosyal haklarda nasıl iyileştirmeler yapılacağı, tayin, terfi ve atamalar ile kurumlar arasında geçişler gibi hususları yakından takip edeceğiz. Mart ayında toplanacak Kamu Personel Danışma Kurulunda (KPDK) bu konudaki talep ve düşüncelerimizi gündeme getireceğiz."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..
Modal