20 Milyar Euro Yatırım! Türkiye Açıklaması Gündem Oldu

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Yönetici Direktörü Arvid Tuerkner, bankanın Türkiye'deki toplam yatırımlarının 20 milyar avroyu aştığını belirtti.

24.07.2024-15:30 - (Son Güncelleme: 24.07.2024-15:40) 20 Milyar Euro Yatırım! Türkiye Açıklaması Gündem Oldu

Tuerkner, Türkiye'deki özel sektörün oldukça canlı olduğunu, büyüme, yenilikçilik ve kalkınma için güçlü bir iştaha sahip olduğunu vurguladı.

Arvid Tuerkner, 1 Ağustos itibarıyla Türkiye'den ayrılarak EBRD Ukrayna Direktörü olarak göreve başlayacak. Türkiye'de geçirdiği 7 yılda edindiği tecrübeleri paylaşan Tuerkner, bankanın Türkiye'deki yatırımlarının 20 milyar euroyu aştığını ve bunun EBRD ile Türkiye arasındaki güçlü ortaklığı yansıttığını ifade etti.

Türkiye'deki özel sektörün dinamizmine dikkat çeken Tuerkner, büyüme ve yenilikçilik için büyük bir iştah olduğunu belirtti. Ancak, ekonomik ortamın önemli zorluklar içerdiğini de kabul etti. Tuerkner, Türk özel sektörünün bu zorluklara uyum sağlama konusundaki kapasitesinin olağanüstü olduğunu vurgularken, uluslararası yatırımcıların rolünün kritik olduğunu söyledi.

Tuerkner, Türkiye'deki 7 yılı boyunca özel sektörün ekonomik zorluklara ve doğal afetlere karşı gösterdiği tepkiyi gözlemlediğini belirtti. Ekonomide ortodoks politikalara dönüşün önemli olduğunu ifade eden Tuerkner, dezenflasyon patikasının başladığına dair işaretlerin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Türkiye'deki deneyimler Ukrayna'da da faydalı olacak

Görev süresi boyunca en güçlü değişimin yeşil yatırım iştahındaki artış olduğunu belirten Tuerkner, özel sektörün hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla birçok projeye finansman sağladıklarını kaydetti. 2023 yılındaki deprem felaketine özel sektörün verdiği tepkinin eşsiz olduğunu ifade eden Tuerkner, Türkiye'deki deneyimlerinin Ukrayna'da da faydalı olacağını belirtti.

Türkiye'deki özel sektörün ekonomik istikrarın sağlanmasında önemli rol oynadığını vurgulayan Tuerkner, özel sektörün dijital gelişmeler, çevresel tedbirler ve kurumsal verimlilik konularında desteklenmesi gerektiğini ifade etti. EBRD'nin bu çabalarla görevini yerine getirme potansiyelini kanıtladığını belirten Tuerkner, Ukrayna'daki meslektaşlarının da aynı başarıyı göstereceğinden emin olduğunu söyledi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal