2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedir? Otizme kırmızı ışık yak ne demek? 2 Nisan için çağrı: Otizme Kırmızı Işık Yak

Milyonlarca insan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için ‘’Otizme Kırmızı Işık Yak’’ çağrısı yapmaya başladı. Peki 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedir? Otizme mavi ışık yak ne demek? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

01.04.2022-18:29 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-18:29) 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedir? Otizme kırmızı ışık yak ne demek? 2 Nisan için çağrı: Otizme Kırmızı Işık Yak

Bir çok insanın yaşadığı bir sorun olan Otizme farkındalık olması amacıyla her yıl 2 Nisan günü ‘’Otizm Farkındalık Günü’’ olarak gerçekleşmektedir. Bir hastalık olarak nitelendirilen Otizmin ortaya çıkardığı problemlere çare bulmayı amaçlayan milyonlarca insan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle ‘’Otizme Kırmızı Işık Yak, Otizme Mavi Işık Yak’’ gibi kampanyalara başlatmıştır. Pek çok insan ‘’2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedir? Otizme mavi ışık yak ne demek?’’ soruların yanıtları için arama motorları üzerinden yoğun bir şekilde araştırma yapıyor.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedir?

Birleşmiş Milletler (BM), günümüzde sıkça rastlanan sorunlardan birisi olan Otizm ile ilgili bir farkındalık yaratmak ve çözüm üretmek amacıyla 2 Nisan gününü Dünya Otizm Farkındalık Günü ilan etmiştir. Her yıl 2 Nisan’da başlatılan ‘’Otizm Farkındalık Ayı’’ kapsamında dünya genelinde Otizmle ilgili yapılan araştırmalara destek verilmesi ve Otizm hakkındaki farkındalığın artması amaçlanmaktadır.

Otizm, bir insanın doğduktan sonraki 3 yıl içerisinde ortaya çıkan nörogelişimsel bir bozukluktur. Kadınlara nazaran erkeklerde görülme ihtimali daha fazla olan Otizmin neden ortaya çıktığı konusunda günümüzde dahi araştırmalar sürüyor olsa da henüz sonuç alınamamıştır. Bir çok araştırmaya göre Otizmin ortaya çıkmasında genetik faktörlerle birlikte çevresel etmenler de etkilidir. Bir çocuğunda Otizm olan bir ailenin diğer çocuğunun da Otizm olma ihtimali yaklaşık olarak 5’te 1 kadardır. Otizmin görülme sıklığının tespit edilmesi için epidemiyolojik testlerin yayıgınlaştırılması planlanıyor.

Otizm rengi

Otizm, her bireyde farklı belirtilerle tespit edilmektedir. Özel bir ilacının veya aşısının olmadığı Otizmi tedavi etmek için kullanılan en etkili yol kişiyi özel olarak eğitmektir. Bunun dışında Otizmli çocuklarda görülen depresyon, takıntılılık, anksiyete gibi belirtiler için ailelerin ilk olarak alanında uzman bir doktora danışması tavsiye edilmektedir.

Otizme kırmızı ışık yak ne demek?

Türkiye’deki Otizmli çocuklar için kırmızı olarak seçilen Otizm Farkındalık Günü rengi, Tohum Otizm Vakfı’na destek amacıyla ev, okul, iş yeri ve sosyal hayatta Otizmli kişilerin söz sahibi olmasına dikkat çekmek amacıyla yapılmaktadır. Bununla birlikte 2 Nisan günü Osmangazi Köprüsü, Üç Güzeller Peri Bacaları, İzmit Saat Kulesi ve daha nice önemli yapı kırmızı ışıkla aydınlatılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal