Ülkemizin en önemli projelerinden biri olan Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı tamamlandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde açılışı yapılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde açılışına saatler kala son hazırlıklar tamamlanırken açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Ulaşımda büyük kolaylıklar sağlayacak olan köprünün geçiş ücretlerinin ne kadar olacağı da merak konusu oldu.
Köprü sayesinde Boğaz'ın iki yakası arasındaki geçiş süresinin 6 dakikaya düşeceğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprü ve bağlantı yollarının toplam yatırım tutarının 37 milyar TL olduğunu proje sayesinde zaman, akaryakıt ve çevresel olarak yıllık 6 milyar TL'ye yakın tasarruf sağlanacağını hesapladıklarını söyledi. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dünyanın en büyük orta açıklığı olan köprüsü unvanını alacağını söyleyen Karaismailoğlu, köprünün 18 Mart Cuma günü saat 16:00 açılışının yapılacağını açıkladı.
1915 Çanakkale Köprüsü'nde araç çeşitlerine göre geçiş ücretleri ne kadar olacak?
Çanakkale Köprüsü'nde araç türlerine göre geçiş ücretlerinin ne kadar olacağı henüz duyurulmadı. Köprü geçiş ücretlerinin açılış sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacaktır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu daha önce yapmış olduğu açıklamalarda, şuan ki mevcut gemi tarifesinde otomobillerden 85 TL ücret alındığını buna göredir de köprü açıldığında geçiş ücretlerinin 15 Euro olacağını söylemişti. Ama bu ücretin kesin olup olmadığını köprü açılışında Cumhurbaşkanı açıklayacaktır.
Araç sınıfları hangileridir?
1.Sınıf Araç: AKS aralığı yani dingil mesafesi 3.20 metre altında olan araçlardır. Otomobiller bu sınıfta bulunur.
2.Sınıf Araç: AKS aralığı 3.20 metre ve üzerinde olan her türlü 2 akslı araçlardır. Minibüsler bu sınıfta yer almaktadır.
3.Sınıf Araç: AKS adedi yani dingil sayısı 3 tane olan araçlardır. Yolcu otobüsleri bu sınıfta bulunur.
4.Sınıf Araç: AKS sayısı 4 ve 5 olan araçlardır. Kamyonlar bu sınıfta yer almaktadır.
5.Sınıf Araç: AKS adedi 6 ve daha fazla olan araçlardır. Tır, dingil sayısı 6'dan fazla olan kamyonlar ve treyler bu sınıfta yer alır.
6.Sınıf Araç: Motosikletler bu sınıfta yer alır. OGS alınırken 1. Sınıf olarak sayılırlar köprü ve otoyollar da araç ücretinin yarısını öderler.