Myanmar’da 180 milyon dolar değerinde olan uyuşturucu madde 3 ayrı şehirde ateşe verildi.
Eş zamanlı olarak üç ayrı şehirde ateşe verilen tonlarca kilo uyuşturucunun yanma anı resmi kameralarca kayıt altına alındı.
Ateşe verme işlemi halkın uyuşturuculardan çıkan dumandan etkilenmemesi için şehirden uzak bir yerde yapıldı.
Dünyada en çok uyuşturucu madde olan eroini üreten ikinci ülke sırasında yer alan Myanmar, dünya çapında uyuşturucuyla mücadelede kilit alanlardan birisi olarak biliniyor.
MYANMAR ÜLKESİ
Myanmar’ın tarihi adı ülke nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan Birmanlardan gelen Burma'dır. Myanmar’da 1989'da tesis edilen askerî rejim, ülkenin sömürge döneminin izlerini kaldırmak iin Burma olan ülke ismini yine Birmanların adının bir başka çeşitlemesinden gelen Myanmar olarak değiştirmiştir. Bu isim günümüzde de resmen kullanılmaktadır. Bu yeni isim Myanmar’da rejime destek veren Çin gibi ülkelerce hemen kabul edilmişken Avrupalı ülkeler bu ismi kabul etmemiştir. Batı ülkenin eski ismi olan Burma'yı uzun süre kullansa da ülkedeki demokratikleşme hareketleri sonrası bu tutumu değiştirmiştir.
ÜLKEDE MÜSLÜMANLARIN DURUMU
Ülkenin çoğunluğu Budist’tir. 1947 senesinden bu yana süren Arakan İsyanı'nda Myanmar Ordusu ile Myanmar'daki Müslüman azınlık Rohingyalar arasında sık sık silahlı çatışmalar yaşanmıştır. 2012 yılında Arakan Bölgesi ayaklanmaları ile artan silahlı çatışmalar esnasında Myanmar Hükümeti ve siviller tarafından Müslüman azınlığa yönelik silahlı saldırı katliama dönüşmüştür.
2016 senesinde Myanmar Dini İşler Bakanı Aung Ko ülkede yaşayan Budistleri tam vatandaş ilan etmiş Müslümanları ise “yan ve yarı vatandaş" olarak tanımlamıştır.
Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.