16 Milyon emekli yaşadı! BAKANLIK AÇIKLADI: %50 İNDİRİM FIRSATI SUNULACAK

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan müjdeli haber verildi. 16 Milyon emekli, belirli yerlerden %50 indirimli faydalanabilecek. O yerlere gitmeleri durumunda sadece yarı fiyatını ödeme yapacaklar. BAKANLIK DUYURDU!

04.04.2024-16:40 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-16:40) 16 Milyon emekli yaşadı! BAKANLIK AÇIKLADI: %50 İNDİRİM FIRSATI SUNULACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Işıkhan’dan müjdeli haber verildi. Emekli vatandaşlar için çalışmalara hız kesmeden devam eden bakanlıklar, peş peşe müjdeli haberleri duyurmaya devam ederken; bu defa sevindirici haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan verildi. Emekli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, daha zengin kültürel ve sosyal imkanlardan faydalanabilmek için çeşitli indirimler ve ek olarak maddi destekler yolda. %50’ye varan indirim kampanyasından faydalanabilecek olan emekli vatandaşlar; ulaşım, PTT kargo hizmetleri, tatil ve dinlenme imkanları gibi seçenekleri indirimli kullanabilecekler.

Emekliler hangi hizmetlerden indirimli faydalanabilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 81 ilde yaşayan emekli vatandaşların pek çok farklı hizmetten indirimli şekilde yararlanabileceğinin altını çizdi. 3 farklı başlık altında indirim sunacaklarını paylaşan Işıkhan, %50 ye varan indirim fırsatlarının emeklileri beklediğini paylaştı. İşte emekli vatandaşların indirimli şekilde faydalanabileceği hizmetler…

16 Milyon emekli yaşadı! BAKANLIK AÇIKLADI: %50 İNDİRİM FIRSATI SUNULACAK

Bakanlık tarafından ulaşım konusunda emekli vatandaşlara destek sağlanacak. Özellikle yüksek hızlı tren biletlerine emekliler %10 indirimli şekilde erişim sağlayabilecek. Belirli GSM operatörlerinin faturalarında ve Türk Havayolları uçak biletlerinde de özel olarak indirim uygulaması düzenlenmesi planlanan arasında.

Emeklilerin hem kültürel hem de sosyal açıdan daha avantajlı konumda bulunabilmesi için belediyelerin işbirliği ile ücretsiz kültür turları düzenlenecek. Buna ek olarak PTT kargo hizmetlerinde de emeklilere %20 indirim imkanı sağlanacak..

Emekli vatandaşlar, dinlenme ve tatil imkanlarından da indirimli şekilde yararlanabilecek. Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olan sosyal tesislerde yalnızca emekli vatandaşlara özel %50 indirim imkanı sunulacak. 81 ilde geçerli olacak şekilde tüm bakanlık tesislerinden faydalanabilecek.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal