15 Mart 2024 evde bakım maaşı yatan iller listesi: Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım yardımı ne kadar?

İhtiyaç sahipleri, her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşının hesaplarına yatıp yatmadığını merak ediyor. 15 Mart 2024 Cuma günü de evde bakım yardımı yatan iller listesi araştırılmaya devam ediyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım yardımı ne kadar? İşte detaylar…

15.03.2024-17:01 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-17:01)

Engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere bakan ailelere ödenen evde bakım yardımı ödemeleri her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gerçekleştiriliyor. Bakanlığın sağladığı evde bakım yardımı ödemelerini sorgulama işlemleri E-Devlet sisteminden veya SMS aracılığıyla kolaylıkla gerçekleştiriliyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım yardımı ne kadar?

Evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşları, her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Mart ayı ödemelerinin de 15 Mart tarihinden itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yapacağı açıklama ise merakla bekleniyor. Bakan Göktaş'tan gelecek açıklamayı takip ederek, Mart ayı evde bakım maaşlarıyla ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

15 Mart 2024 evde bakım maaşı yatan iller listesi: Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım yardımı ne kadar?

Evde bakım maaşı SMS sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım aylığı alanlar, sorgulama işlemlerini telefonlarının SMS özelliğini kullanarak da gerçekleştirebilirler. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla ödeme alan kişiler, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'ye SMS göndererek bakiye sorgulaması yapabilirler. Ancak, bu mesaj gönderme işlemi sonucunda operatör tarafından 1 SMS ücreti alınacaktır.

Evde bakım maaşı E-Devlet sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası aracılığıyla evde bakım aylığı sorgulanabilmektedir. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C. kimlik numaralarıyla bu sorgulama işlemini kolayca gerçekleştirebilmektedirler. "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" özelliği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında yer almaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal