15 kişiyi hayattan koparmıştı: Diyarbakır ve Mardin’deki yangınının çıkış nedeni tespit edildi

Diyarbakır ve Mardin’deki yangınlar hakkında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 15 kişinin ölümüne yol açan Diyarbakır ve Mardin’deki anız yangınlarının çıkış nedeninin elektrik direği olduğunu söyledi.

24.06.2024-10:10 - (Son Güncelleme: 24.06.2024-17:27) 15 kişiyi hayattan koparmıştı: Diyarbakır ve Mardin’deki yangınının çıkış nedeni tespit edildi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde meydana gelen yangında Köksalan, Bağacık, Yazçiçeği ve Ağaçsever mahallelerinde toplam 7.900 dekar tarım alanı zarar gördü. Bu alanın 6.789 dekarı anız, 1.111 dekarı ise hasadı yapılmamış buğday ekili alandı. Ayrıca bir traktör ve 14 sulama tesisi de yandı. Köksalan Mahallesi'nde 924 küçükbaş hayvan telef oldu, 83 ağır yaralı küçükbaş hayvan ise kesime gönderildi.

Mardin’in Mazıdağı ilçesindeki Yetkinler ve Yücebağ mahalleleri ile Kelek Mezrasında ise 7.000 dekar tarım alanı yangında zarar gördü. Bu alanın 4.000 dekarı hasadı yapılmamış buğday, 3.000 dekarı anızdı. Ayrıca sulama ekipmanları da hasar gördü. Mardin'de bildirilen hayvan kaybı bulunmadığı kaydedildi.

15 kişiyi hayattan koparmıştı: Diyarbakır ve Mardin’deki yangınının çıkış nedeni tespit edildi

Bölgeye 5 milyon lira kaynak

Akşam’da yer alan habere göre; Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Yanan alanların rehabilitasyonu ve biyoçeşitliliğin iyileştirilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatıldı. Ayrıca, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Diyarbakır Valiliği'ne 3 milyon lira, Mardin Valiliği'ne ise 2 milyon lira kaynak sağlandığını açıkladı.

Yangın soruşturması sürüyor

Yangında can kaybı 15'e ulaştı. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından hayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim edilerek defnedildi. Elektrik, Harita ve Ziraat Yüksek Mühendislerinden oluşan bilirkişi heyeti, yangının elektrik direğinden kaynaklandığını belirtti. Ancak başsavcılık, bilirkişi raporunu yetersiz bularak daha detaylı bir ara rapor hazırlanmasını istedi. Hazırlanacak yeni rapor doğrultusunda soruşturma genişletilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal