12 İlde PKK'ya Yönelik Gürz-5 Operasyonu: 76 Sığınak ve Mağara İmha Edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından 12 ilde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen geniş çaplı "Gürz-5" operasyonunda, örgüte ait 76 sığınak ve mağara imha edilirken, çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildi. Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirildi ve teröristlerin yaz aylarında kırsal bölgelerde sakladıkları mühimmat ve yaşam malzemelerinin yok edilmesi hedeflendi.

09.08.2024-10:31 - (Son Güncelleme: 09.08.2024-10:31) 12 İlde PKK'ya Yönelik Gürz-5 Operasyonu: 76 Sığınak ve Mağara İmha Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 12 ilde düzenlenen Gürz-5 operasyonunda, terör örgütü PKK'nın barınma alanları ve sığınaklarına yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, "Operasyonlarda 102 adet füze, 132 adet havan ve bombaatar mühimmatı, 191 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 2 bin 604 adet fünye, 165 adet el bombası, 22 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) ve düzeneği, 55 adet makineli uçaksavar topu mühimmatı, 2 ton 156 kg yaşam malzemesi, 8 bin 237 adet mühimmat ile çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildi." ifadelerini kullandı.

Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Bakan Yerlikaya, operasyonların yılın 365 günü, gece gündüz demeden sürdüğünü ve terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edeceğini belirtti. Gürz-5 operasyonlarının, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 315 tim ve 3 bin 996 jandarma personelinin katılımıyla gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca operasyonlara, J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin de destek verdiği kaydedildi.

Operasyonun Gerçekleştiği Bölgeler:

Operasyonlar, Şırnak, Hakkâri, Kars, Siirt, Van, Diyarbakır, Erzincan, Bitlis, Muş, Tokat, Hatay ve Tunceli illerinin kırsal bölgelerinde, özellikle terör örgütünün sıkça kullandığı sığınak ve barınaklara yönelik olarak gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında Şırnak merkez, Beytüşşebap, Cudi, Pervari, Şemdinli, Yüksekova, Kağızman, Başkale, Gürpınar, Kemah, Bitlis Merkez, Reşadiye, Belen ve Pülümür gibi kritik noktalarda önemli başarılar elde edildi.

PKK'nın Lojistik Ağları Çözüldü

Operasyonlarda, terör örgütünün lojistik amaçlı kullandığı ve eylem yapmak üzere hazırladığı mağara ve sığınaklar tespit edilerek imha edildi. Ele geçirilen mühimmat ve patlayıcılar arasında 3 adet RPG-7 roketatar, 191 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 165 adet el bombası, 132 adet havan ve bombaatar mühimmatı, 55 adet makineli uçaksavar topu mühimmatı ve 8 bin 237 adet çeşitli mühimmat bulunuyor. Ayrıca 2 ton 156 kg yaşam malzemesi ve örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya'dan Kahraman Jandarmaya Tebrik

Operasyonları gerçekleştiren Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı birimleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadeleriyle kahraman jandarmaya teşekkür etti. Gürz-5 operasyonu, terörle mücadelede elde edilen bir diğer önemli zafer olarak kayıtlara geçti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal