12. Boğaziçi Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Boğaziçi Film Festivali'nde ödüller, gecede birçok başarılı filme ve sanatçıya verildi.

26.10.2024-00:05 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-00:52) 12. Boğaziçi Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

12. Boğaziçi Film Festivali Ödül Töreni Gerçekleşti

Bu yıl 12.'si düzenlenen Boğaziçi Film Festivali, Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleştirilen görkemli bir kapanış programıyla sona erdi. Festivalde, Yönetmen Nadim Güç'ün 'Mukadderat' filmi, 'En İyi Ulusal Uzun Metraj Film' ödülüne layık görüldü.

Kültür Bakanı Görüşlerini Paylaştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, ödül töreninde yaptığı açıklamada festivalin yıllar geçtikçe büyüdüğünü vurgulayarak, bu tür festivallerin sinemacıların dertleşmeleri açısından önemli olduğunu belirtti. Güven, "Umuyorum ki bu festival, çok yakında dünya çapında bir marka haline gelecektir," dedi.

Festivalin Başarısı ve Seyirci Artışı

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ogün Şanlıer, etkinliklerin bir hafta sürdüğünü ifade ederek, "79 seansta 59 film gösterildi ve bu yıl seyirci sayımız geçen yıla göre iki kat arttı," açıklamasında bulundu.

Ödül Kazanan Filmler ve Yönetmenleri

'Mukadderat' filmiyle En İyi Ulusal Uzun Metraj Film ödülünü kazanan Nadim Güç, ödül almasının ardından teşekkürlerini sundu: "Ben gücümü annemden, kızımdan ve eşimden alıyorum. Hayata değer katan tüm kadınlara selam olsun," dedi.

Bu yılki festivalde, 'Döngü' filmiyle En İyi Yönetmen ödülünü Erkan Tahhuşoğlu, 'Gülizar' filmiyle En İyi Senaryo ödülünü Belkıs Bayrak, 'Derun' filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Hatice Aslan, 'Köpekle Kurt Arasında' yapımındaki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Ali Seçkiner Alıcı aldı. Gerek Alıcı, gerekse Aslan, özellikle sinemanın gücüne olan inançlarını dile getirdiler.

Uluslararası Kategorideki Başarılar

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda ise 'Shambhala' filmi, En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film ödülüne layık görüldü. Film, dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 74. Berlin Film Festivali'nde dikkatleri üzerine toplamıştı.

Belgesel ve Kısa Film Ödülleri

'Ulusal Belgesel Yarışması'nda En İyi Ulusal Belgesel ödülünü 'Başka Bir Roman' filmiyle Murat Ocak aldı. 'Ulusal Kısa Film Yarışması'nda ise Oben Yılmaz'ın 'Günaydın Anne' adlı filmi, En İyi Kısa Kurmaca Film ödülüne değer görüldü.

Festivalin 'Onur Ödülü', geçtiğimiz yıl vefat eden görüntü yönetmeni İlker Berke'ye takdim edildi. 12. Boğaziçi Film Festivali, başarılı çalışmalarıyla sinemaseverlerin gönlünde taht kurmaya devam ediyor.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen...

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "12. Boğaziçi Film Festivali"nin ödülleri, Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleştirilen kapanış programında verildi. Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Festival Başkanı Ogün Şanlıer açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal