12. Antakya Uluslararası Film Festivali Başladı

Hatay'da 12. Antakya Uluslararası Film Festivali, sanatseverlerle buluştu ve özel etkinlikler gerçekleştirdi.

19.10.2024-17:40 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-17:40) 12. Antakya Uluslararası Film Festivali Başladı

Hatay'da Sinema Coşkusu

Hatay, 12. Antakya Uluslararası Film Festivali'ne ev sahipliği yapmaya başladı. Bu yıl Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenen festival, sanat dolu bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Çocuklar İçin Özel Gösterimler

Açılış etkinliğinde, Koç Konteyner Kent'teki depremzede çocuklara yönelik olarak Japonya Büyükelçiliği'nin katkılarıyla "Ruhların Kaçışı" ve "Mayoiga Burnu" adlı anime filmleri izletildi. Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu, Hataylıların sanatla iyileşeceğine vurgu yaptı.

Festivalin Önemi

Oflazoğlu, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından festivallerin daha da anlam kazandığını belirtti. Bu yıl, 35-40 ülkeden gelen film seçkilerine ev sahipliği yapacaklarını ifade etti. Yaklaşık 70 film ile dolu bir program hazırlandığını duyurdu.

Çocukların Gözünden Festival

Konteyner kentte film izleyen çocuklardan Eylül Güllü (10), etkinliğin oldukça güzel geçtiğini ifade etti. Diğer bir depremzede olan Gülsima Ülgey (11) ise izledikleri animasyon filmleri ile çok eğlendiklerini söyledi.

Gösterim Alanları ve Tarih

Festival süresince gösterimler, Koç Konteyner Kenti'ndeki etkinlik alanı ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. 12. Antakya Uluslararası Film Festivali, 24 Ekim'e kadar sürecek.

Hatay'da Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenen

Hatay'da Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenen "12. Antakya Uluslararası Film Festivali" başladı. Festivalin açılışında, Koç Konteyner Kent'teki depremzede çocuklara, Japonya Büyükelçiliğinin katkısıyla Japon anime filmleri "Ruhların Kaçışı" ve "Mayoiga Burnu" izletildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal