11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı'nda Şentop'un Eleştirileri

Eski TBMM Başkanı Şentop, Avrupa'daki insan hakları uygulamalarını eleştirdi.

19.10.2024-13:56 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-13:56) 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı'nda Şentop'un Eleştirileri

11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı Başladı

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, devam eden 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı'nda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Filistin Gösterileri Üzerine Açıklamalar

Şentop, Almanya'da düzenlenen Filistin gösterilerinde farklı yaş gruplarındaki bireylerin sert bir şekilde gözaltına alındığını vurgularken, buna karşılık İsrail'in simgelerinin Berlin'de özgürce sergilendiğini belirtti. "Almanya'da, ihtiyar, genç, çocuk, kadın, herkes gözaltına alınıyor. Bununla birlikte, İsrail bayrağı şehirde yansıtılıyor ve İsrail'le ilgili gösterilere izin veriliyor," ifadelerini kullandı.

İfade ve Düşünce Hürriyeti Üzerine Düşünceler

Şentop, Avrupa'daki ifade özgürlüğünün aslında bir yanılsama olduğunu ve Batılı insan hakları anlayışının sadece belirli gruplara yönelik geçerli olduğunu ifade etti. "Bir aktivist üzerinden görüyoruz ki, Batılı insan hakları sadece Beyaz Batılı ya da Hristiyan bireyler için işliyor. Bunun dışında kalanlar, farklı bir muameleye tabi tutuluyor," dedi.

İnsan Hakları ve Hukukun Uygulanması

Eski TBMM Başkanı, dünya genelinde insan hakları konusunda yaşanan sorunlara da dikkat çekti. "Hukukun uygulanmadığı bir düzlemde, milyonlarca insan mağduriyet yaşıyor. Avrupa içindeki insan hakları meseleleri hukuki, ancak Avrupa dışındaki durumlar siyasi hale geliyor," şeklinde konuştu.

İslam Hukuku Üzerine Değerlendirmeler

Şentop, İslam hukuku ile diğer hukuk sistemleri arasındaki farklılıkları da ele aldı. "İslam hukuku, hukuk devletleri tarafından değil, müçtehit hukukçuların faaliyetleriyle oluşmuştur. Kur'an ve sünnetten yola çıkarak şekillenen sınırlı kurallar dışında, genel düzenlemeler hukukçuların girişimleriyle geliştirilmiştir," dedi.

Konferansın ikinci günü, katılımcılar arasında yoğun ilgiyle devam etti. Şentop, konuşmasının ardından aktif olarak konferansın takibini sürdürdü.

Eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Atlas Network, Malezya merkezli İslam ve Özgürlük Ağı (ILN)...

Eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Atlas Network, Malezya merkezli İslam ve Özgürlük Ağı (ILN), Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) ve Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KASAM) işbirliğinde düzenlenen "11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı"na katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal