10 Kasım okullar tatil mi? 10 Kasım’da resmi kurumlar yarım gün mü çalışacak?

10 Kasım resmi tatil mi, 10 Kasım yarım gün mü gibi sorular araştırılıyor. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği gün olan 10 Kasım’ın 85’inci yıl dönümü yarın gerçekleşecek. Atatürk’ün ebediyete göçü sebebiyle ülke genelinde anma töreni düzenlenecek. Peki 10 Kasım okullar tatil mi? 10 Kasım’da resmi kurumlar yarım gün mü çalışacak? İşte detaylar…

09.11.2023-12:16 - (Son Güncelleme: 09.11.2023-17:28)

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat günü olan 10 Kasım’ın 85’inci yıl dönümü yarın gerçekleşecek. Tüm Türkiye hüzün ve özlem ile Atatürk’ü anacak. Öte yandan öğrenciler ve çalışanların aklında ise 10 Kasım’da okullar tatil mi, 10 Kasım resmi tatil mi gibi sorular bulunuyor. Peki 10 Kasım okullar tatil mi? 10 Kasım’da resmi kurumlar yarım gün mü çalışacak?

10 Kasım okullar tatil mi?

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümü olan 10 Kasım 2023 tarihinde okulların tatil olup olmadığı araştırılıyor. 

Resmi tatiller arasında yer almayan 10 Kasım günü okullar normal eğitim faaliyetlerini sürdürecek.

10 Kasım Resmi Tatil Mi

10 Kasım resmi tatil mi?

Mustafa Kemal Atatürk'ün 84'üncü vefat yıl dönümü olan 10 Kasım 2023 Cuma günü resmi tatil değil. Bu nedenle okullar, bankalar ve devlet daireleri açık olacak.

Bankalar ve devlet kurumları normal mesai saatine göre çalışacak.

Resmi tatil günleri 

Türkiye'deki resmî tatiller ana hatlarıyla ulusal bayramlar ve genel tatiller olmak üzere iki grupta toplanır. Ülkedeki tek ulusal bayram Cumhuriyet Bayramı'dır. Genel tatil günlerinin içinde resmî ve dini bayramlar bulunmaktadır.

Resmî bayramlar; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Zafer Bayramı'dır. Dini bayramlar ise Kurban ve Ramazan Bayramlarıdır. Bunlar dışındaki genel tatil günleri ise yılbaşı ile Emek ve Dayanışma Günü ve Demokrasi ve Millî Birlik Günü'dür.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal