Kışın meyveleri arasında armudun yeri bir ayrıdır. Peki, armudun yararları nelerdir? İşte, armudun yararları…
ARMUT YARARLARI
Folik asit içeren armut, kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürür. Bu şekilde kalp ve damar hastalıklarına zemin hazırlayan halleri indirger. Özellikle damarların esnekliğini koruyarak kan akışının daha sağlıklı yapılamasını sağlar. Bir vücudun günlük gereği olan kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum gibi mineralleri rahatlıkla karşılar. K ve C vitaminleri açısından zengin olan armut hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin direncini artırır. Bu nedenle uzmanlar hem mevsim geçişlerinde hem de kış aylarında sıklıkla yenmesini sağlar. Bağırsak florasını korur. Sindirimi rahatlatır. Bu şekilde kansere yakalanma riskini azaltır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.