Medyumun 30 Yılda Biriktirdiği 112 Milyon Lirası Buhar Oldu

İzmir’de medyumluk yapan 65 yaşındaki Fadime Gür’ün bir bankadaki 112 milyon TL’si buhar olup uçtu.

24.12.2015-14:46 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Medyumun 30 Yılda Biriktirdiği 112 Milyon Lirası Buhar Oldu
Medyumluk yapan Fadime Gür'ün, 1994 yılından beri bir bankaya yatırdığı 112 milyon TL'sinden sadece 4 bin 200 lira kaldı. Banka personelinin sahte talimatlarla parayı yok ettiklerini söyleyen Gür'ün avukatı Mürsel Ünlü, "Daha sonra öğrendiğimize göre bankanın o dönemki müdürü ve 5 personeli ‘zimmete para geçirme' ve ‘görevi kötüye kullanma' suçlarından görevden alınıp cezaevine girmişler" diye konuştu.

Okuma-yazma bilmediği için işlemlerini mühürle yapan Fadime Gür, mührünü unuttuğu zaman imza yerine 'Fadime' diye yazarak parasını yatırıyordu. "Bazen de imza atmama bankanın memurları yardım ediyordu" diyen Gür, "2004'te para lazım oldu. 4 bin liraya yakın para çektim. Bir hafta sonra gittim bu şubede sana verecek kadar para yok dediler. Beni 2005'in 7. ayına kadar oyaladılar" dedi.

"EVİNİ DE ELİNDEN ALIRIM DEDİ"

Söz konusu banka şubesinde görevli olan bir memurun kendisine "Bu parayı nasıl kazandın? Bunu sen falcılıkla kazandın. O evini de elinden alırım" dediğini söyleyen Gür, "Ben hiçbir bankayı kötülemiyorum. İçindeki adamlar hırsız. İçlerinden birkaç kişi çıkıyor bütün bankayı batırıyor, benim gibi cahil insanları da kullanıyorlar" diye konuştu.

AVUKAT ÜNLÜ: "PARA YOK EDİLMİŞ"

Medyum Fadime Gür'ün avukatı Mürsel Ünlü ise müvekkilinin 1994 yılından 2004 yılına kadar 112 milyon TL birikimini bankaya yatırdığını anlatarak, "Kendisinin okuma-yazması yok. Banka çalışanları kendisinden talimat almış ve bununla hisse alım satım işlemleri yapılmış. En son 2004 yılında bankaya para çekemeye gittiğinde kendisine 4 bin 200 lira para ödenmiş ve kendisine ‘paranız yok hesabınız kapandı' denmiş. Bunun üzerine yapılan hukuki çalışmalarda; bankanın verdiği cevapta, 2004 yılı itibariyle 575 bin adet hisse senedini olduğu, 2004 yılında para biriminin YTL'ye çevrilmesi nedeniyle liradan 6 sıfır atıldığı, bu nedenle hisse senedinden de 6 sıfır atılarak 575 adet hisse kaldığı, bunun da 8 lirayla çarpılarak kendisine 4 bin lira ödendiği söylenmiş. Yani basit hesap hatalarıyla parası yok edilmiş. Biz bu paranın varlığının tespiti ve müvekkile ödenmesi için bir dava açtık" dedi.

"MÜDÜR VE 5 PERSONEL CEZAEVİNDE"

Usul hukukuna göre okuma-yazması olmayanların verdiği talimatların geçerli olması için belirli koşulların olduğunu ifade eden avukat Ünlü, "Müvekkilimden imza adı altında yazı alarak bu talimatlarla parayı yok etmişler. Daha sonra öğrendiğimize göre bankanın o dönemki müdürü ve 5 personeli ‘zimmete para geçirme' ve ‘görevi kötüye kullanma' suçlarından görevden alınıp cezaevine girmişler" diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal