Hayat Boyu Memurluk Dönemi Bitiyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hayat boyu memurluk anlayışının yerini performansa göre memurluk anlayışına bırakacağını söyledi.

21.02.2017-14:27 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Hayat Boyu Memurluk Dönemi Bitiyor!

Hükümet, FETÖ gibi yapıların yer bulmasına katkı sunan devlet memurluğunda ciddi adımlar atmak için kolları sıvadı. Yeni dönemde kamu kurumlarında garanti iş dönemi yerine 8 başlıkta beş yıllık karne ölçeğinde esnek bir yapı geliyor.

Kamu personel değişikliği ile yönetici pozisyonunda olanlar dâhil tüm memurlar için performans değerlendirmesi yapılacak. Memura hem hizmet alan vatandaş hem de müdürleri not verecek.

Performans ölçümü iş bilgisi, kalitesi, iletişim, işbirliği, görev bilinci, iş alışkanlıkları, disiplin-kurallara uyma, gelişime açıklık ölçütleri ile değerlendirilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuda güvencenin "tapulu mal gibi olmasını" doğru olmadığını ifade ederek, referandumdan sonra kamu personel reformunu hayata geçireceklerini söyledi

SİSTEM SİL BAŞTAN

Bakan Müezzinoğlu, 657 Sayılı Kanun kapsamında iş güvencesinin tapulu mal gibi olmasının yanlış olduğunu ifade ederek, "Memurun kendisini geliştirmesinin yolu açılmalı, liyakati, performansı değerlendirebilmeli. Yılların getirdiği kıdemle, birikimle bunu ölçmek doğru değil. Bunda da ısrarla güvence diyorsak kamu da beklediği hizmeti alamaz. Mesleklere göre 5 yılda bir kendini çek edebilen bir sistem olmalı" dedi.

DOKUNULMAZ TEK KİTLE MİLLETTİR

Bakan Müezzinoğlu, kamuda dokunulmaz, imtiyazlı bir sınıf olmaması gerektiğini belirterek, "Millete bedel ödeten bir sistem olamaz. Demokraside dokunulmaz tek kitle millettir. Onların hak ve hukukunun üstüne geçilemez. Pozisyonlardan kaynaklı değil. Bakan, genel müdür görevdeyken imtiyazı olabilir. Ancak görevi bittiğinde bu da biter. Yirmi yıl sonra kimin nereye geleceği belli olan sistemde adam niye darbe planlamasın" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Sabah

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal