06.09.2022-08:07 (Son Güncelleme:25.02.2023-08:21)


1

Değerlendirme yapıldı

Değerlendirme yapıldı

Çocukken herkes tarafından oldukça sevilerek izlenen Şirinler hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. İddialara göre Şirinler'de gizli mesajlar saklı. Cemil Şahinöz, Şirinler'in değerlendirmesi yaptı.



2

Komünizm her yerde biter Türkiye’de bitmez

Komünizm her yerde biter Türkiye’de bitmez

Cemil Şahinöz, "'Komünizm her yerde biter, fakat Türkiye’de bitmez“ diye bir laf vardı eskilerden. Bu tespitin ne kadar doğru olup olmadığı araştırmaların konusu olmalı, fakat gerçek şu ki, PKK gibi örgütler halen marksist ve leninist düşüncelerle gençleri avlamaya çalışıyorlar."



3

Şirinler köyü ne anlama geliyor

Şirinler köyü ne anlama geliyor

Şöhinöz sözlerine şu şekilde devam ediyor, "Teorik olarak komünizme baktığımız zaman sanki her şey mükemmel gibi. Paylaşım var, eşitlik var, adalet var. çok hoş, çok şirin. Şirin demişken, teorik bir komünizm örneği olarak şirin köyüne bir göz atalım."



4

Komünist köy

Komünist köy

Şirinler köyünün adeta bir komünist köy gibi olduğunu söyleyen Şahinöz, "Para birimi yok. Şirinler değiş-tokuş ile ticaret yapıyorlar. Paylaşım var. Şirinler her şeylerini herkes ile paylaşıyorlar. Çok az özel eşya var" ifadelerini kullandı.



5

kOLEKTİF BİLİNÇ

kOLEKTİF BİLİNÇ

Cemil Şahinöz devamında ise, "Bunun dışında her şey herkesin. Kolektif bir anlayış var. Her şirinin özel bir vazifesi ve yeteneği var ve bu yeteneğini toplumun faydası için kullanır. Ama her yetenekten bir tane var. ikinciye gerek yok. Her şey kendi köylerinde üretiliyor. ihracat ve ithalata gerek yok. Kendi kendilerine yetiyorlar. Dünyaya kapalılar" dedi.



6

Şirine

Şirine

Köyde erkeklerin esas olduğunu söyleyerek, "Bayan şirinler aslında yoktur. Onlar sonradan icat edilmiştir, yani sun-i’dir. Örneğin şirine Gargamel tarafından icat edilmesi gibi. Şirin baba’nın tıpkı Karl Marx gibi bir sakalı var. Aynı zamanda komünizmin rengi olan kırmızı bir başlık ile dolaşıyor. Ama sadece kendisinde kırmızı şapka var. Yani kendisi lider. Diğerleri ise tamamen aynı. Kıyafetleri aynı, renkleri aynı. görüntüleri aynı. Tek tip insan. Gözlüklü şirin ise akıllıdır ve eleştiri yapar. Fakat bu özelliklerinden dolayı hiç sevilmez. Aynı komünizm tarihinde troçki gibi. Zaten troçki gibi gözlük takar" ifadelerini kullandı.



7

Gargamel

Gargamel

Gargamel isminin Yahudilikten gelme olduğunu söyleyerek, "Şirinlerin düşmanları Gargamel ise komünizmin teorikte düşmanı olan kapitalizmdir. (teorikde diyorum, çünkü praktikte örneğin Çin‘de el ele aynı şeyi yapıyorlar. Dolayısıyla Gargamel çok çirkindir. Kapitalist olduğu için şirinleri yakalayıp sihirbazlık ile altın yapmak istiyor. Kapitalizmin her şeyi sahte altın yapma ve zehiri altın gibi gösterme çabası gibi" ifadelerini kullandı.



8

Yahudi isim

Yahudi isim

"Zaten Şirin Kız‘ı da şirinleri esir almak için Gargamel icat etmişti, aynı kapitalizmin bayanların çekiciliğini kullanarak, tüketiciyi esir alma çabası gibi. Kapitalizmin sembolü olarak da kendisinde Yahudilerde olduğunu düşündükleri bir burun vardır. Zaten Gargamel ismi de Yahudilikten gelen bir kelimedir."



9

Kedi AZMAN

Kedi AZMAN

Yazar Cemil Şahinöz sözlerine şu şekilde son verdi, "Kedisi azman ise Yahudilikte de var olan bir meleğin ismidir. Ne yapsa da Gargamel asla şirinleri yakalayamaz ve şirinler mutlu ve huzur içinde yaşarlar."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR