İnternet Kullanıcıları Dikkat! Yeni Düzenleme Yapıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, internet ile ilgili yeni düzenlemeler getirdi.

11.04.2017-12:30 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) İnternet Kullanıcıları Dikkat! Yeni Düzenleme Yapıldı

İnternet ile ilgili yeni düzenlemeler gerçekleştirildi. Artık internet sağlayıcıları erişim kayıtlarını 2 yıl süreyle saklayacak. Bu düzenlemeyle birlikte filtrelemee sistemi devreye sokulacak. İnternet kafelere 12 yaşından küçükler giremeyecek. 12 yaşından küçük olanlar ancak velileri ile internet kafeye giriş yapabilecekler. 15 yaşından küçüklerde saat 20.00’dan sonra internet kafelere giremeyecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu internet kullanucuları için yep yeni özellikler devreye soktu. Bu özellikler ile birlikte internert kafelerinin denetimleri ve sorumlulukları artmış oldu.

İNTERNET KULLANICILARI TANIMLANACAK

Kamuya açık alanlarda internet erişimi sağlamış olan sağlayıcılar, SMS yönetemi ile kullanıcıları tamımlayacak bir sistem yapılacak.

FİLTRELEME SİSTEMİ GELİYOR

Resmi gazetelerde yer verilen yönetmenliğe göre, ticari amaçlı internet kullanım sağlayıcıları suç oluşturan içerikleri engeli için filtreleme sistemi kullanmak zorunda. İnternete erişim kayıtları 2 yıl süre ile saklanacak.

İNTERNET KAFELERE YAŞ SINIRI GELDİ

İnternet için yeni yapılan düzenlemede internet kafelere yaş düzenlemesi getirildi. Buna göre 12 yaşından küçükler internet kafeye giriş yapamayacak. 12 yaşından küçük olanlar ancak velileri ile birlikte internet kafeye girebilecek. 15 yaşından küçük olan kişilerde saat 20.00’den sonra internet kafelerde olmayacak. İşyerlerinde mekanik oyun aletleri de yer alamayacak.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal