Bu Programı İnternetten İndirene 3 Yıl Hapis

Korsan içerik konusunda aldığı ciddi önlemlerle bilinen Hindistan yetkilileri, bu alanda katı bir uygulamaya daha imza attı.

28.08.2016-19:29 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Bu Programı İnternetten İndirene 3 Yıl Hapis
Son günlerde Hindistan’daki bazı internet servis sağlayıcılarının aboneleri, torrent sitelerine girdiklerinde bir uyarıyla karşılaştı. Uyarıda “Telifli içerikleri yasa dışı yollardan dağıtan sitelerde içerik izlemek, indirmek, kopyalamak ve yayınlamak yasaktır. Bu yasağa uymadığı tespit edilenler 300 bin rupi (13 bin 219 lira) para cezası ve üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılacaktır” denildi.

dunyahalleri.com'un haberine göre bu siteleri sadece ziyaret eden ancak içerik indirmeyen kişilerin herhangi bir cezaya maruz kalmayacağı ifade edildi. Şu anda bu kanunun nasıl uygulanacağı netlik kazanmış değil ancak öncelikle telif sahibinin şikayet etmesinin bekleneceği düşünülüyor. Şikayet üzerine söz konusu içeriğin siteden kaldırılması talep edilecek ve bu içeriği indiren kişiler tespit edilecek. Büyük Bollywood yapımcıları genellikle bu yöntemi izliyor.

Düzenleme çerçevesinde hangi sitelerin engelleneceği bilinmiyor. Ancak BigFile.to ve ExtraTorrent gibi sitelere erişim sağlanamadığı belirtiliyor. Hindistan hükumeti bu tarz durumlarda tedbir amaçlı olarak tüm şüpheli sitelere erişimi engelleme yoluna gidiyor. Geçtiğimiz yıl yapılan bir düzenlemede 800’ün üzerinde pornografik içerikli site, toplumu asosyalliğe ittiği gerekçesiyle yasaklanmıştı. Daha sonra gelen tepkiler üzerine bu sitelerin bir kısmı tekrar kullanıma açıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal