Korkunç Açıklama! Her Yıl 10 Milyon İnsan Ölecek

Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Akova, hesaplamalara göre 2050'ye kadar dünyada her yıl 10 milyon kişinin enfeksiyonlardan öleceğini söyledi

11.01.2016-14:55 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Korkunç Açıklama! Her Yıl 10 Milyon İnsan Ölecek
Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Akova'nın "Enfeksiyon hastalıklarına karşı savaşta yeni dönem başlıyor" başlıklı makalesi, İngiltere'de "The Independent" gazetesinde yer aldı. Makale, enfeksiyon hastalıklarıyla mücadelede antibiyotik kullanımı, antibiyotik direncinin yarattığı tehlikeler ve çözüm önerilerini içeriyor.

Enfeksiyon hastalıklarına karşı savaşta yeni bir dönem başladığını belirten Akova "Günümüzde karşılaştığımız sorunlar 20 yıl öncesiyle kıyaslandığında çok farklı bir tablo görüntüsü vermektedir. Bir yandan yeni enfeksiyon hastalıkları ortaya çıkarken, öte yandan eski hastalıklar şekil değiştirerek sorun olmayı sürdürmektedir" dedi.

Akova, enfeksiyonların artık yerel hastalıklar olmadığını, dünyanın en ücra köşesinde saptanan bir enfeksiyonun bile kısa sürede farklı ülkelerdeki kişilere bulaşabildiğinin altını çizdi.

TEDAVİYİ ETKİSİZLEŞTİRİYOR

En acil önlem alınması gereken konulardan birinin antibiyotik dirençli bakteri enfeksiyonları olduğuna dikkati çeken Akova "Yapılan hesaplamalar 2050 yılına kadar dünyada her yıl 10 milyon kişinin bu enfeksiyonlar nedeniyle yaşamını yitireceğini göstermektedir" diye konuştu.

Yeni antibiyotik geliştirilmesi konusundaki araştırmaların yetersiz olduğunu savunan Akova, mevcut ilaçların nasıl kullanılacağı konusunda da yeni stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal