Masajla Kilo Verilir mi?

Yeme alışkanlıklarımızın bozulduğu son dönemlerde kilo vermek isteyenlerin en çok merak ettiği, masajla kilo veril mi? Sorusu. Bizde sizler için araştırdık. İşte detaylar…

16.04.2016-11:46 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-18:46)

<p>Birçoğumuzun üzerinde en çok mesai harcadığı konulardan biri diyet. İstenmeyen kilolar kabusumuz olmuş durumda ancak sizi bu kabustan uyandıracak harika bir önerimiz var. Masajla zayıflama tekniği. ‘Masajla kilo verilir mi?’ dediğinizi duyar gibiyiz bizde sizler için detayları uzmanından öğrendik.

KABUSA SON VERECEK SORU ‘MASAJLA KİLO VERİLİR Mİ?

Psikolog Esat Başaran, el ve ayaklara yapılan doğru masajın fıtıktan felce, depresyondan, mide sorunlarına hatta zayıflamada etkili olduğunu belirtti.

Refleksoloji uzmanı Esat Başaran, birçok ünlü isme ayak masajı uygulayarak, birçok rahatsızlığı tedavi etmeye çalıştığını, bu yöntemin hasatlıkların tedavisi ve kilo vermeden oldukça etkili olduğunu söyledi.

Esat Başaran’ın çalıştığı isimler arasında felç için İbrahim Tatlıses, leak sendromu için Mehmet Ali Erbil gibi isimler yer alıyor.

EL VE AYAK  MASAJLARI OLDUKÇA ETKİLİ

Başaran, refleksolojinin sempatik ve parasempatik sisteme göre sol el-ayak ya da sağ el-ayak üzerinde uygulanması gerektiğine dikkat çekiyor. Yani beynin sol lobuna bağlı rahatsızlıklarda sağ, sağ lobuna bağlı rahatsızlıklarda ise sol tarafa uygulama yapılıyor.

Esat Başaran’ın ifadelerine göre beynin sağ bölümünü kontrol eden parasempatik sinir sistemi, vücuta yavaşlatıcı bir etki yaratıyor. Kan basıncını, kalp atış hızını, kan şekerini düşürüyor. Gözbebeğini küçültüp bronşları daraltıyor. Sindirim etkinliklerini ise hızlandırarak tükrük salgısını artırmaya neden oluyor.

DOĞRU MASAJ OLDUKÇA ÖNEMLİ

Beynin sol bölümünden sorumlu sempatik sinir sistemi ise kalbin hareketlerini hızlandırıp kalbi besleyen damarları daraltıyor. Doktor Başaran, her organın ve sistemin iki elimizde ve ayağımızda iz düşümleri olduğunu ifade ediyor. Mesela avuç içinde orta parmakla işaret parmağı arasında, parmak arasının hemen alt kısmına denk gelen kemikli bölge kalbi temsil ediyor.

ÜNLÜLERİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ YÖNTEM

Sağ elde bu bölgeye bastırırsanız kalp atışı hızlanma oluşur, sol elde uygularsanız da kalp yavaşlamaya başlar. Kalp krizi geçiren, kalp çarpıntısı olan birine bu uygulamayı sol elden yaparsanız kalp sakinleşir. Esat Başaran’ın el mesajı hakkında yazdığı bir makale ABD’de yayınlanan Elsevier adındaki tıp dergisinde yer aldı.

Başaran, bu yöntemi için kendisine başvuran ünlüleri sıraladı: ‘Ebru Cündübeyoğlu, Hakan Yılmaz, Şafak Sezer, Metin Yıldız, Oya Başar, Evrim Akın, Ferdi Tayfur, Saba Tümer, Metin Şentürk ve Birol Güven.’

MASAJDA BEDEN HARİTASININ ÖNEMİ

Refleksoloji yönteminde uzman, kişinin ayak tabanı ve avuç içindeki beden haritasını okuyarak ve belli noktalara uygulanan masajla, organlar hakkındaki sıkıntıları büyük oranda tespit edilebilir. Tedavi için ise bu bölgelere baskı ve masaj uygulanır.

ZAYIFLAMAYA ETKİLİ

Kendi kendine refleksoloji uygulayarak 7 ayda 36 kilo veren Esat Başaran ‘Refleksoloji tiroidleri hızlandırır, bağırsakları çalıştırır. Metabolizmanız hızlanınca yeseniz bile kilo verirsiniz. Aynı yemeye devam ederek üç haftada sekiz kilo verenler var’ dedi.

YABANCI ÜLKELERDE ÇOK YAYGIN YAPILIYOR

Refleksoloji gençleşmek isteyenler tarafından oldukça sık tercih edilen bir yöntem. Başaran ‘Mesela oyuncu Necmi Yapıcı’ya üç sene refleksoloji yaptık, gençleşti. Arkadaşları botoks yaptırdı sanmıştı. Endonezya’da 40 yaşında görünen 90’lık insanlar yaşar. Çünkü orada refleksoloji geleneksel bir uygulama’ ifade ediyor. Başaran refleksoloji masajının göğüs ve göğüs üstü bölge için ellere, göğüs altı bölge için ayaklara uygulandığını belirtiyor.

BOY UZAMASINA KATKI SAĞLIYOR

Esat Başaran, refleksoloji tedavisi ile felçli hastaları ve spastik çocukları da oldukça başarılı sonuçlar aldığını belirtti. Başaran’ın anlattIğına göre bu masaj, hiperaktivite, dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğünde de çok etkili. Otizmde ise çocuğun uyum kapasitesini olduukCa arttırıyor. Ergenlikten önce ve ergenlik çağından sonra 22 yaşına kadar büyüme hormonlarını, kemik gelişimini harekete geçirerek bu durumda boy uzamalarına katkı sağlıyor.

2 litre suya bir yemek kaşığı karbonat koyarak elde edilebilen alkali su da son yıllarda uzmanlar tarafından öneriliyor. Karbonat, suyun pH değerini yükselterek, yaşlanmaya neden olan asidik maddeleri vücuttan atıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal