Doğal Yollardan Evde Ağrı Kesici Krem Yapımı?

Gündelik yaşantımızda birçoğumuzun şikayet ettiği ve çoğu kez nedeni bilinmeyen bu ağrıların oluşması, ruh ve beden sağılığımızı oldukça kötü etkiler. Bizde sizler için doğal yollardan evde ağrı kesici krem yapımını hazırladık…

11.04.2017-09:49 - (Son Güncelleme: 21.05.2021-09:35)

Birçoğumuzun sıklıkla şikayet ettiği ve çoğu kez nedenini anlamakta zorlandığımız bu ağrıların oluşması ruh ve beden sağlığımızı kötü etkiler. Bu sebeple, içinde bulunduğunuz bu durumdan sizleri kurtarmak için evde doğal yollardan hazırlayabileceğiniz hem etkili hem de ekonomik bir tarif hazırladık.

EV YAPIMI DOĞAL AĞRI KESİCİ KREM YAPIMI

Malzemeler

-1 kase Hindistan cevizi yağı

-4 tatlı kaşığı rendelenmiş balmumu

-2 tatlı kaşığı kafur

-9 damla nane yağı, 5 damla karanfil yağı, 7 damla arnika yağı

-Ve bir adet saklama kabı

Not: Eğer malzemeler listesinde yer alan yağları bulamazsanız, yerlerine biberiye, tarçın ve papatya yağını da kullanabilirisiniz.

Yapılışı

1 kase Hindistan cevizi yağını bir kaseye boşaltın. Üzerine 4 tatlı kaşığı rendelenmiş balmumunu bir kaseye ilava edin. Üzerine 2 tatlı kaşığı rendelenmiş balmumu ekleyin. Fırında 1 dakika boyunca hazırladığınız tüm malzemlerin hepsi eriyinceye kadar fırında ısıtma işlemine devam edin. Nane yağı, arnika yağı ve karanfil yağını hazırladığınız karışıma ilave edin. Daha sonra tüm malzemeleri karıştırın. Ardından karışımı temiz bir kaba alın. Son olarak, oda sıcaklığında birkaç saat boyunca soğumasını bekleyin.

EV YAPIMI AĞRI KESİCİ KREM UYGULANIŞI

-Kremin birazını parmağınıza alın.

-Ağrınız olan bölgeye nazikçe 5 dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Tüm bölgeyi kaplamanıza ve kremi durulamanıza gerek yok.

Dikkat Edilmesi Gerekilenler

- Eğer kremin içerisinde bulunan malzemelerden herhangi birisine alerjiniz varsa kremi kullanmayın Kremi açık yaralarınızın, burnunuzun üzerine ve gözlerinize uygulamayın.

-Eğer krem cildinizi rahatsız ettiyse hemen kremi cildinizden çıkartın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal