Bu bölgede çıkan çıbana dikkat! Ciddi hastalık habercisi olabilir

Birçok ciddi hastalığın, bizim önemsiz gördüğümüz bazı belirtileri vardır. Bunlardan biride iltihaplı sivilce gibi görünen yaralardır. Eğer bu yaralar belirtilen bölgelerde çıkıyorsa, muhakkak doktora gidin. İşte detaylar…

06.02.2017-10:50 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-16:31)

Bazı hastalıklar kendini vücutta iltihaplı çıban şeklinde belli eder. Genel olarak pek ciddiye alınmayan bu durum, vücudun bazı bölgelerinde ortaya çıktığında, ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Peki vücudun hangi bölgesinde çıkan çıbanlara dikkat edilmeli? İşte detaylar…

Vücutta çıkan çıbanlar tehlike mi?

Vücutta çıkan bazı çıbanların önemli hastalıların habercisi olduğunu biliyor musunuz? Genel olarak sırtta, kolda ve kasık bölgesinde meydana gelen çıbanlar tehlikeli olmasa da tedavi edilmedikleri zaman ciddi sorunlar neden olabilirler. 

Gözde çıkan çıban

Halk arasında ‘’arpacık’’ diye adlandırılan bu hastalığın en büyük nedeni ciddi bir boyuta ulaşan A vitamini yetersizliğidir.

Cildi kuru ve egzamaya yatkın olanlarda göz çıbanı daha fazla oluşum gösterir. Bir hafta geçtiği halde iyileşmeyen arpacık için mutlaka uzman bir hekime danışılması gerekir.

Koltuk altında çıkan çıban

Koltuk altında çıkan çıban, vücudun her yerinde çıkabilen iltihaplı lezyonlardır. Bu tür çıbanlar genellikle yağ bezelerindeki iltihaplanma nedeniyle kendini gösterir.

Tedavi edilmezse bulaşıcı bir hal alır ve vücudun bağ dokularına yayılım gösterir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal