Flaş Açıklama: Yerli Otomobil Dünyada da Marka Olacak

Yerli otomobil için idari ve teknik şartnameleri hazırladıklarını söyleyen Sanayi Bakanı Özlü, “Dünyada da tutacak bir marka oluşturmayı hedefliyoruz” dedi

10.11.2016-10:53 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Flaş Açıklama: Yerli Otomobil Dünyada da Marka Olacak
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin hedefinin "yerli otomobil üretmek" değil, "dünyada tutacak bir marka" oluşturmak olduğunu söyledi. Özlü, bu konuda idari ve teknik şartnameleri hazırlama aşamasına geldiklerini belirtti. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesini ele aldı. Bakan Özlü yaptığı sunumda, tamamlanacak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve sanayi sitesi projeleri kapsamında bu yıl sonuna kadar 19 bin, 2017'de 31 bin, 2023'e kadar da 1 milyon ilave istihdam oluşturacaklarını bildirdi.

OTOMOBİLDE ZORA TALİBİZ
Özlü, yerli otomobil üretimine dönük çalışmaları hakkında da bilgi verdi ve özetle şöyle dedi: "Bizim amacımız yerli otomobil üretmekten ziyade, bir otomobil markası oluşturmaktır. Yerli imkânlarla bir otomobil üretmek çok zor bir mesele değildir. Zaten birçok firma, tasarımı ve teknolojisi Türkiye'de geliştirilen, üretimi burada yapılan modeller geliştiriyor. Biz zor olana talibiz. Bu projeyle ilgili iş modelini oluşturmak, idari ve teknik şartnameleri hazırlamak için çalışmalarımız devam ediyor."

TERÖRLE MÜCADELEDE KULLANIYOR
Özlü, TÜBİTAK SAGE bünyesinde geliştirilen Hassas Güdüm Kiti, Nüfuz Edici Bomba ve Satha Atılan Orta Menzilli Mühimmat SOM'un seri üretimine başladıklarını anımsatarak, bu mühimmatı son dönemde terörle yürütülen etkin mücadelede kullandıklarını vurguladı.

25 BİN KİŞİ İŞİNİN PATRONU OLDU
Özlü, KOSGEB'in girişimcilere yönelik destek programlarıyla öne çıktığını belirterek, 2010-2016 döneminde 475 bin vatandaşın, girişimcilik eğitimlerine katıldığını ve bugüne kadar 25 binden fazla girişimcinin, kendi işinin patronu olduğunu bildirdi. Kaynak: Sabah
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal