Ünlülerin Dövmelerin Anlamlarını Biliyor Musunuz?

Ünlülerin dövmelerinin anlamlarına, İrem Derici'nin dövmelerinin anlamlarına, Hadise'nin dövmelerinin anlamlarına, Murat Boz'un dövmelerinin anlamlarına galerimizden ulaşabilirsiniz.

01.02.2017-11:55 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Ünlülerin Dövmelerin Anlamlarını Biliyor Musunuz?

HADİSE, İlk dövmesini kardeşleriyle beraber yaptırdığını söyledi. Kolunda Roma rakamlarının olduğu bir dövmeye sahip. 27 Aralık 2008'i işaret eden dövmenin anlamı, ünlü şarkıcı tarafından açıklanmıyor. Ensesinde "alis volat propris" yazıyor ve bu yazı "kendi kanatlarıyla uçan kız" anlamını taşıyor. Belinde yer alan dövmesi, Tibet diline ait bir yazı. Anlamı ise "zor durumdakilerle gönül birliği yapan iyi kalpli insan" olarak biliniyor.

GÜLŞEN, 40 yaşındaki ünlü şarkıcı, "Varoluşun kendisini seviyorum" diyerek, bileğine ilahi aşkı simgeleyen "her şey aşktan" yazan dövmesini yaptırdı.

EZGİ MOLA, Hayvanlara düşkünlüğü ile bilinen Ezgi Mola, Kuki ve Suşi Mola isimlerini verdiği köpeklerinin fotoğrafını kaburgasına dövme yaptırdı. Sık sık köpekleriyle paylaşım yapan ve sokak hayvanları için de yardım çağrısında bulunan Mola, yeni dövmesinin mutluluğunu takipçileriyle paylaştı.

BARIŞ ARDUÇ, Kiralık Aşk dizisinin oyuncusu olan Barış Arduç, kolundaki dövmenin eski bir kabilenin sembolü olduğunu söyledi.

KIVANÇ TATLITUĞ, Ünlü oyuncunun sol kolunda, "Beni sadece Allah yargılayabilir" anlamına gelen "Only Allah can judge me" yazıyor. 32 yaşındaki Tatlıtuğ'un diğer kolunda ise renkli bir ejderha dövmesi bulunuyor.

LADY GAGA, ABD'li şarkıcı, babasının "En azından vücudunun bir tarafını normal bırak" sözü sebebiyle dövmelerinin hepsini sol tarafına yaptırıyor. John Lennon hayranı olan Lady Gaga, onun barış içeren şarkılarından esinlenerek, ölümü sonrasındaki hatırası için sol bileğine barış işareti yaptırdı. Ünlü şarkıcının omzunda papatyalar ve kalp içindeki 'dad' dövmesinin yanı sıra en son yaptırdığı omzundaki el dövmesi dikkat çekiyor. 30 yaşındaki şarkıcının el dövmesini cinsel tacize uğrayan kadınlara destek amaçlı yaptırdığı biliniyor.

İREM DERİCİ, Mustafa Ceceli, şubat ayında çıkaracağı yeni albümün ilk klibini İrem Derici’yle düet yaptığı “Kıymetlim” şarkısına çekti. İki şarkıcı, klip için önceki gün Beyoğlu’nda kamera karşısına geçti. Sırt dekoltesiyle dövmesini gözler önüne seren İrem Derici, dövmenin anlamı sorulunca şöyle dedi: “8 yıl önce Angelina Jolie’den esinlenip yaptırdım. O zaman hayrandım ablaya. Kafa da ermiyor dövmenin çıkmadığına. Sanki tişört, çıkarıp atacağım! Abladan hatıra kaldı. Şifresi yok, varsa siz çözün.”  İrem Derici'nin sırtı dışında omzunda, kolunda ve ayak bileğinde de dövmeleri var.

ANGELINA JOLIE, ABD'li oyuncunun beli, kolları, kasığı ve sırtı dahil olmak üzere vücudunun pek çok yerinde dövme mevcut. Eski eşi olan Billy Bob'un ismini kolunun üst kısmına yaptıran yıldız, ayrılık sonrası bu dövmesini sildirdi. Bunun yerine 6 çocuğunun ve eşi Brad Pitt'in doğum yerlerinin koordinatlarını yazdırdı. 41 yaşındaki yıldızın en ilgi çeken dövmelerinden biri ise sol omzunun arka tarafında bulunan Khmer duası.Angelina Jolie’nin dövmesi, Kamboçya’da kullanılan Khmer dilinde bir dua. Jolie, dövmeyi kendisini ve evlatlık edindiği Kamboçyalı oğlu Maddox’u kötülüklerden koruması için yaptırmış.  Dua, düşmanlarının ondan uzak durması, zenginliğin, sevenlerinin ve güzelliğin onu hiç terk etmemesi anlamına geliyor. Kısa sürede 30 bin beğeni alan fotoğrafa, takipçileri yorum yağdırdı. Bazıları dövmeyi çok beğendiğini söylerken, bazıları da olumsuz görüşünü bildirdi.

WESLEY SNEIJDER, Galatasaray'ın Hollandalı yıldızının göğsünde İncil'den alınan "Ölüm gölgesi vadisinde gezsem bile kötülükten korkmam" sözleri dövme olarak yer alıyor. 32 yaşındaki futbolcu, kollarında da pek çok farklı dövmeye sahip.

DAVID BECKHAM, Eski İngiliz futbolcu ve bugünün moda ikonu David Beckham, vücudundaki dövmelerin fazlalığıyla tanınıyor. 41 yaşındaki yıldız, vücudundaki dövmelerin yaşadığı şampiyonluklar, eşi, çocukları ve dini inancı hakkında olduğunu söylüyor.

MURAT DALKILIÇ, Soyadını kolunda taşıyan 32 yaşındaki şarkıcı, dövmesini, "Beni büyüttü, hayata dair bildiğim her şeyi o öğretti" dediği dedesi için yaptırdığını belirtiyor.

JUSTIN BIEBER, Kanadalı R&B şarkıcısı Justin Bieber, vücuduna dini inancı, annesine düşkünlüğü ve hayvan figürlerinden oluşan birçok dövme yaptırdı. Sol omuz altında babasıyla birlikte karar verdiği İbranice İsa yazısı yer alırken, ayak bileğinde dua eden el sembolü var. 22 yaşındaki yıldızın köprücük kemiğinde annesinin doğum yılı, kolunda ise annesinin gözünü sembolize eden bir dövme bulunuyor. Bieber'ın büyük çoğunluğu kollarında yer alan dövmeleri; gül, melek kanadı, balık, kartal, albümünün ismi (Believe) ve İncil'den ayetler içeriyor.

LIONEL MESSI, Barcelona'da forma giyen Arjantinli yıldız, bacağında oğlu Thiago'nun el izini taşıyor.

RIHANNA, Vücudunun farklı bölgelerinde pek çok dövmesi olan Barbadoslu şarkıcının merak edilen dövmelerinden biri, Chris Brown'dan ayrıldıktan sonra yaptırdığı dövme. Sağ köprücük kemiğinin altında yer alan dövmede "Asla hata değil, her zaman için ders" yazısı yer alıyor.

MURAT BOZ, 36 yaşındaki şarkıcının omzundaki "Polynesian" dövmesi, Okyanusya'daki bir bölgeyi simgeliyor ve geleneksel olarak sahibine güç verdiğine inanılıyor.

MESUT ÖZİL, Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyleyen 27 yaşındaki Almanya Milli Takımı futbolcusu, kolunda aslan dövmesi taşıyor. Dövmesiyle ilgili sorulan sorulara, "Dövmem hakkında konuşmayacağım. Dövme özel bir şeydir ve kimseyi ilgilendirmez" açıklamasını yapmıştı.

JENNIFER ANISTON, ABD'li yıldızın en çok dikkat çeken dövmesi sağ ayağının üzerinde yer alıyor. 47 yaşındaki oyuncu, ayağına ölen köpeği Norman'ın adını yazdırdı.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal