Şarkıcı Ayça, Çetin Tekindor'un Yeğeniymiş!

çetin tekindorun kim olduğuna, şarkıcı ayçanın kimin yeğeni olduğuna, ünlüler ve akrabalarına, kebapçı celalin yeğeninin kim olduğuna galerimizden ulaşabilirisniz.

08.11.2016-11:08 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Şarkıcı Ayça, Çetin Tekindor'un Yeğeniymiş!

ŞARKICI AYÇA ÇETİN TEKİNDOR'UN YEĞENİ ÇIKTI

Şarkıcı Ayça, Çetin Tekindor'un yeğeni çıktı.

ÇETİN TEKİNDOR KİMDİR

“Yılan Hikayesi” ve “Bir İstanbul Masalı” gibi dizilerle tanınan, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı. Çetin Tekindor, 1 Ocak 1945’te Sivas’ta doğdu. 1970 yılında Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun olduktan sonra “IV. Murat” adlı oyun ile tiyatroya başladı. Tiyatro kariyeri dışında tanınması daha çok seslendirme çalışmalarıyla oldu. Pek çok filmde Robert Redford’u seslendirdi. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde “Sahne ve Diksiyon” dersleri verdi.

Televizyonda tanınması 1983’te Yücel Çakmaklı’nın yönetmenliğini yaptığı “Küçük Ağa” dizisi ile oldu. Ardından 1987’de Başar Sabuncu ve Müjde Ar ile başrollerini paylaştığı “Kaçamak” adlı film ile sinema dünyasına girdi. 1988’de “Dönemeç” ve “Önce Canan” gibi dizilerde rol aldı. Çetin Tekindor’un televizyon dünyasında tanınması 1999 yılında başrollerini Mehmet Ali Alabora ve Meltem Cumbul’un paylaştığı “Yılan Hikayesi” adlı dizi ile oldu. Dizide Sinan adında Kral lakaplı önemli bir üstlendi. Ardından 2000’de “Tutku Çemberi”, 2002’de “Üzgünüm Leyla” ve 2003’de “Çaylak” adlı dizilerde rol aldı. 2003 yılında “Karşılaşma” adlı film ile tekrar sinemaya dönen Çetin Tekindor, bu film ile Ankara Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü aldı. 

Yine aynı yıl televizyon dünyasında önemli bir yer edinen “Bir İstanbul Masalı” adlı dizide Ömer Arhan rolüyle karşımıza çıktı. Bu dizide Ahu Türkpençe, Mehmet Aslantuğ, Ozan Güven ve Altan Erkekli gibi oyuncularla birlikte yer aldı. 2004 yılında Ahmet Ümit’in aynı adlı polisiye romanının bir uyarlaması olan “Şeytan Ayrıntıda Gizlidir” adlı televizyon dizisinde yer aldı. Yine 2004 yılında “Anlat İstanbul”da ve 2005’te Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı “Babam ve Oğlum” adlı filmlerde rol aldı. Bu filmde canlandırdığı İzmirli Köy Ağası Hüseyin Efendi rolü ile 13. ÇASOD Ödülleri’nde ve 27. SİYAD Türk Sineması Ödülleri’nde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” aldı.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal