Murat Boz'a Hemşirelerden Sert Tepki!

Murat Boz'un yeni filmi 'Dönerse Senindir'e, Dönerse Senindir fragmanına, Murat Boz'a hemşirelerden gelen sert tepkiye galerimizden ulaşabilirsiniz.

14.12.2016-12:12 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Murat Boz'a Hemşirelerden Sert Tepki!

´DÖNERSE SENİNDİR´İN FRAGMANI YAYINLANDI

Murat Boz´un başrolde yer aldığı ´Dönerse Senindir´ filminin fragmanı yayınlandı. Murat Boz'a ´Dönerse Senindir´de İrem Sak ve Yasemin Allen eşlik edecek. Aralık ayının son haftalarına doğru vizyona girecek. Filmin yapımcılığını TAFF Pictures yaparken yönetmenliğini Erol Özlevi yaptı. Senaryo ise Gizem Elçi ve Oğulcan Türe´ye ait. 

'DÖNERSE SENİNDİR'İN KONUSU

Ayrılık sonrası yaşanan depresyonu ve sonrasında sevgiliyi geri döndürme çabalarını eğlenceli bir dille anlatan Dönerse Senindir'de; Mehmet’in (Murat Boz), hayatının aşkı Selin’den (Yasemin Allen) ayrıldıktan sonra, onu geri kazanmak için, Defne’yle (İrem Sak) birlikte işbirliği yapacaklar. 

BU SAHNELER OLAY OLMUŞTU! MURAT BOZ'A BÜYÜK TEPKİ

Murat Boz’un 23 Aralık’ta vizyona girecek ’Dönerse Senindir’ isimli filminde mini etek giymiş hemşirelerin rol alması sağlık çalışanlarını ayağa kaldırdı. Sağlıkçılar, kutsal bir görev yapan hemşirelerin rencide edildiğini savundu.

HADDİNİ BİL

Murat Boz’un son filmi ’Dönerse Senindir’ filminde mini etekli hemşirelerin Boz’a müdahale ettiği sahneler, sağlık çalışanlarının tepkisine yol açtı. İlk tepkiyi gösteren Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, "Kutsal olan mesleğimize yapılan bu hadsizlik, bu saygısızlık kabul edilecek bir durum değildir. Herkesi ve her kesimi haddini bilmeye davet ediyorum. Sanatın bu olmadığı ve sanatçılığa da yakışmayan bu hadsizliği de kabul etmeyeceğiz. Bu zamana kadar vicdanla, merhametle yapılan hemşirelik mesleği sanatın da sanatçıların da oyuncağı değildir. Böyle sanatı da kabul etmiyoruz" dedi. 

HEMŞİRELERİN NASIL GİYİNDİKLERİ BİLİNİYOR

Türk Sağlık-Sen Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin de hemşirelik mesleğinin zorluğunu, çalışma şartlarını bilmeyen kişilerin hemşirelerin onurunu zedelemeye ve mesleğe zarar vermeye hakkının olmadığını söyledi. Yasemin Zengin, filmin gösterime girmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Hemşireleri küçük düşürmeye, toplum önünde imaj zedelemeye kimsenin hakkı yoktur. Onurlu bir mesleği icra eden hemşirelerimizin çalışma şartları herkesçe bilinirken nasıl giyindikleri, neler yaptıkları, hastaya nasıl bakım sağladıkları ortadadır. 

“ONUR KIRICI”

Sırtından ter akana kadar çalıştıkları, aile ve sosyal hayatlarından ödün verdikleri, hastaya bakım hizmeti verirken insanüstü bir gayret sarf ettikleri, alın terleri ve emeklerinin karşılığını dahi alamazken hastalardan güler yüzlerini eksik etmedikleri görmezden gelinip bir sinema filmine konu edilirken çizilen imaj onur kırıcıdır. Hemşire meslektaşlarımız bu sahnelerde meslek onurundan uzak bir cinsel obje olarak görüntülere yansımış ve bu bizleri son derece üzmüştür. Filmde yer alan ve hemşire meslektaşlarımızın onurunu kıran bu görüntüler derhal ortadan kaldırılmalı ve film gösterime girmemelidir. Bu bağlamda Murat Boz ve film ekibi de tüm sağlık çalışanları ve özellikle de hemşire meslektaşlarımızdan özür dilemelidir. Şiddetle kınıyoruz” şeklinde konuştu. 

“FANTEZİ OBJESİ OLARAK KULLANILIYOR

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ise konuyla ilgili açıklama yaparak şunları söyledi: "Bu tür reklam, klip ve senaryolar ile kutsal hemşirelik mesleğinin onurunu zedelemektedir. Hemşireleri bu tür senaryolarda küçük düşürmek, halkın gözünde de imajını zedelemektedir. Hemşirelik ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini korumak, geliştirmek ve hasta olduğunda iyileştirmek amacına yönelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve disiplini olarak tanımlanmaktadır. Bu kutsal mesleği icra ederken bazen bir anne şefkatiyle, bazen bir evlat merhametiyle hastalara kusursuz hizmet veren değerli hemşirelerimize yapılan bu paylaşımları kınıyoruz. 

BU TÜR OLAYLARI KINIYORUZ

Medyada yıllardır süregelen reklamlarda, klip ve dizilerde hemşirelerin fantezi objesi olarak kullanılmaktadır ve bu objeler mesleğin imajını zedelemektedir. Hemşirelik mesleğinde kepin kalktığını bile bilmeyen zihniyetler senaryolarda hemşireliği fantezi objesi olarak kullanmaktadır. Hemşireliğin saygınlığını düşüren bu tür olayları şiddetle kınıyorum. 10 gün sonra yayına girecek olan Dönerse Senindir filmindeki hemşire sahnelerin kaldırılmasını talep ediyoruz." 

SAĞLIK-SEN’DEN DE TEPKİ GELDİ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’dan konuya müdahil olmalarını istedi. Söz konusu filmde hemşirelik mesleğini rencide edici, gerçekle ilgisi olmayan sahnelere yer verilmesinin canını dişine takarak bu hizmeti sunan hemşireleri rencide edip incittiğini belirten Memiş, “Bir meslek grubunu rencide edici, incitici, cinsel anlamda ön plana çıkaran görüntülere yer verilmesi art niyet değilse bile büyük bir aymazlık, hadsizliktir” dedi. Filmdeki görüntülerde sorumluluğu bulunan herkesi kınadıklarını belirten Memiş, “Çağrımız; sinema filminden bu sahnelerin çıkarılması, aslına uygun olarak, gerçeğe eş değer sahnelerle tekrar çekilerek gösterime gidilmesidir” ifadelerini kullandı. 

BAKANLARA SESLENDİLER

Filmdeki o sahnelerin yeniden çekilmesini isteyen Memiş, filmin yapımcılarının bu sahnelerde ısrarcı olmaları halinde Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’dan da hemşirelik mesleğine ve onuruna sahip çıkarak filmin bu şekilde gösterime girmesine izin vermemesini istedi. 

Memiş, açıklamasında başta Murat Boz olmak üzere söz konusu filmin yapımcı ve yönetmenini de hemşirelerden özür dilemeye davet etti. Sağlık çalışanlarının her türlü zorluk altında kendi hayatından, ailesinden fedakarlık yaparak büyük bir özveri ile görev yaptığını vurgulayan Memiş, “Yurdumuzun en ücra köşelerine kar kış demeden gerekirse yolları açarak giden, can kurtaran bu insanlar için ne yapılsa azdır. Sağlık hizmeti, salt bir meslekten öte özveri gerektiren bir iştir. Sağlık çalışanları şiddetle mücadele ederken, bir de bu şekilde rencide edilmeleri özellikle hemşirelerimize büyük bir saygısızlıktır” şeklinde konuştu. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal