Cilt Alt Tonuna Uygun Kıyafet Nasıl Seçilir?

Kıyafet seçimlerinizi sadece moda olan renklere göre yapıyorsanız, güzelliğinize gölge düşürebilirsiniz.

01.03.2017-09:37 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Cilt Alt Tonuna Uygun Kıyafet Nasıl Seçilir?

Kıyafet seçimlerinizi sadece kesime ve moda renklere göre yapıyorsanız, güzelliğinize gölge düşürebilirsiniz. Çok severek, beğenerek aldığımız kıyafetlerden bazılarını bir türlü kendimize yakıştıramayız.

Hep bir eksik, hep bir eksik. İşte bu anlam vermekte zorlandığımız, “kötü bir şey var ama ne?” diye ayna karşısında kendimize sorduğumuz sorunun cevabı: cilt alt tonuna uyum sağlamayan kıyafet seçimi.

CİLT ALT TONUNUZU BELİRLEYİN

Yıllardır hem kıyafet seçimlerimizi hem de şal – eşarp hatta saç renklerimizi aynaya yansıyan ten rengimize göre yaptık. Buna uygun kıyafetler ve seçimler. Yine de bir eksiklik peşimizi bırakmadı. Bunun sebebiyse tam olarak sözünü ettiğimiz, “cilt alt tonu”.

Peki nedir bu cilt alt tonu? Alt ten rengi ya da cilt alt tonu dediğimiz kavram sıcak, soğuk ve nötr denilen üç kategoriye ayrılıyor. Siz hangisinde yer alıyorsanız öğrenmek için, kol bileğinizdeki damarların rengine bakın. Damarlarınız mavi görünüyorsa, soğuk (pembe). Yeşil görünüyorsa, sıcak (sarı). Hem yeşili hem maviyi görüyorsanız da nötr.

SEZONUN ŞANSLILARI: SOĞUK TENLİLER

Soğuk alt renge sahip olanlar için “pembe alt tonlu” deyimini de duyabilirsiniz. Bunun anlamına da mavi ve pembe pigmentli renklere yönelmeniz gerektiği anlamına gelir. Bu ten rengine sahip olanları 2016 yazının şanslıları ilan edebiliriz.
Yükselişine devam eden mavi, elbiseden tuniğe, eşarptan aksesuara her yerde ve her parçada. Masmavi bir yaz geçirmeniz için harika bir sebebiniz var.

Mavi dışında da soğuk birçok renk sezonda yer alıyor. Her rengin açık, soft ve natürel tonları aslında soğuk tenlere uyum sağlıyor ve elegan bir görünüm oluşturuyor. Pembenin tüm tonları, gri, lila, açık yeşil ve sezonun trendi metalik silverlar tam sizin için.

HAYRANLIK UYANDIRAN: SICAK TENLİLER

Sıcak alt rengine sahip olan kişiler için “sarı alt tonlu” deyimini daha çok duyacaksınız. Nötr ve soğuk tenlileri şanslılar grubuna sokmuş olsak da, sarı alt tonlular, bir rengi ortaya en iyi çıkaran ten rengine sahipler.

Peki renk seçiminde en çok zorlanan sıcak alt tonlular hangi renkleri kullanmalı? Sezonun trendi, mercan ve turuncu, somon ve toprak tonları tam sizler için. Bununla beraber Hawai renkleri, dinamik bir yaz için sizlere göz kırpıyor. Işıltı seçiminiz ise doreden yana olmalı.

NE GİYSE YAKIŞAN: NÖTR ALT TON

Nötr ton çok az kişide olsa da en şanslılarımızdır. Hemen hemen her renk, ona uyum sağlar. Ne giyse yakışıyor dediğimiz alt ten rengindeki kişilerdir.

RENKLERİN SINIRI YOK

Cilt alt tonuna göre ayrıştırdığımız renklerde aslında net bir sınır yok. Soğuk tenlilere yakışan mavi rengini, sarı alt tonlular da kullanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken aslında ton farklarıdır. Daha soft, natürel ve tam anlamıyla soğuk görünen renkler soğuk tenlilere uyum sağlarken biraz daha canlı, sıcak tonlar sarı alt tonlular içindir.

Kaynak: Yeşil Topuklar

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal