Uçaklar Havada Çarpıştı! Türk Yıldızları'ndan Jet Açıklama

İsviçre Hava Kuvvetleri’nin akrobasi ekibi Patrouille Suisse'nin iki uçağı, bugün Hollanda’da Leeuwarden Hava Üssü’nde yaptıkları eğitim uçuşu sırasında havada çarpıştı.

09.06.2016-20:18 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Uçaklar Havada Çarpıştı! Türk Yıldızları'ndan Jet Açıklama

Hafta sonu yapılacak havacılık gösterileri için antrenman uçuşu yapan İsviçre ekibine ait iki F-5E tipi uçak, havada çarpıştı. F-5E’lerden biri inmeyi başarırken, diğer uçağın pilotu ise fırlatma koltuğunu kullanarak düşen uçaktan atladı.

Gösterinin yapıldığı hava meydanı yakınlarında meydana gelen olayda paraşütle atlayan pilotun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DÖRDÜNCÜ KAZA

Geçen hafta aynı gün ABD’de birer saat arayla hem Amerikan Hava Kuvvetleri’nin Thunderbird hem de Amerikan Donanması’nın Blue Angels ekipleri kaza yapmıştı. Bu sabah üçüncü kaza haberi Rusya’dan geldi. Moskova’da gösteri yapan ekibe ait uçaklardan biri inişte düştü. Su-27 tipi uçakta bulunan pilot hayatını kaybetti.

TÜRK YILDIZLARI AÇIKLAMA YAPTI

Hollanda’daki gösteriye katılmak üzere Türk Yıldızları ekibi de Leeuwarden/Hollanda'ya gitmişti. Kazanın ardından Türk Yıldızları bir açıklama yaptı:

"Uçak tipimizin ve renklerimizin oldukça benzer olması nedeniyle düşen uçağın ekibimize ait olduğu yönünde haberler çıkmış olup, bu haberlerin gerçeği yansıtmamakta olduğunu buruk bir ifadeyle belirtmek isteriz. Biz hepimiz iyiyiz."

Star

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal