Türkiye'nin Harekat Planı Hazır; Sadece Emir Bekleniyor

Türkiye'nin harekat planlarının hazır olduğunu söyleyen üst düzey askeri yetkili, "Afrin ile Kobani'yi birleştirmeye kalkarsa, 'gerekirse ABD'yi de karşımıza alır kara harekatı yaparız. Harekat planlarımız hazır" açıklaması yaptı.

17.06.2016-12:51 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Türkiye'nin Harekat Planı Hazır; Sadece Emir Bekleniyor
Türkiye'nin 'kırmızı çizgi' olarak tanımladığı Fırat'ın batısında başlayan ve ABD ile tehlikeli bir oyun oynayan PYD'nin Mınbiç operasyonuna ilişkin isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey askeri yetkili, "Afrin ile Kobani'yi birleştirmeye kalkarsa, 'gerekirse ABD'yi de karşımıza alır kara harekatı yaparız. Harekat planlarımız hazır. TSK emir bekliyor." açıklaması yaptı.

Aydınlık'ın haberine göre Türkiye'nin harekat planlarının hazır olduğunu söyleyen isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey askeri yetkili, Münbiç operasyonu öncesi yapılan görüşmede Türkiye'nin ABD'ye kararlığını gösterdiğini söyledi. Yetkili, "ABD çok iyi biliyor ki, PYD Cerablus-Azez hattına gelir, Afrin ile Kobani'yi birleştirmeye kalkarsa, kara harekatı yaparız. Harekat planlarımız hazır. TSK emir bekliyor. ABD'de de bunu biliyor" dedi.

SURİYE İLE İLİŞKİ KURMAMAZI ABD İSTEMİYOR

"İsrail ile ABD'nin aşağı bölgeden oluşturmak istediği koridoru Suriye ile anlaşarak önleyebiliriz" diyen yetkili şunları söyledi:
"Suriye'yle ilişki kurmamazı en çok ABD istemiyor. Rusya ve Suriye'nin bütünlüğünü savunuyor. Süreç öyle bir yere gelecek ki, PYD'yi ilk vuran Rusya olacak. Koridor en fazla Rusya'yı etkiliyor"
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal