Türkiye'den İdamla İlgili Parmak Sallayan AB'ye Rest

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB’den beklenen cevap gelmezse Geri Kabul Anlaşması’nın iptal edileceğini söyledi

04.11.2016-08:12 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Türkiye'den İdamla İlgili Parmak Sallayan AB'ye Rest

Resmi ziyaret için gittiği İsviçre'de Neue Zürcher Zeitung gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Geri Kabul Anlaşması'nın bir parçası olan vize serbestisi için daha ne kadar sabredeceğini değerlendirdi. "Bu günlerde yanıt bekliyoruz. Yanıt gelmezse, anlaşmayı iptal edeceğiz.

Brüksel'in bizi oyalamaması gerek" diyen Çavuşoğlu, "Brüksel, terörle mücadele kanunumuzda değişiklik istiyor. Biz çözüm önerilerimizi ilettik. Son 14 yılda AB'nin tavsiyesi üzerine çok şeyi değiştirdik. Ancak bazı Avrupa ülkeleri kendi terör kanunlarını sertleştirirken aynı zamanda Türkiye'ye terörle mücadele kanunlarını yumuşatmasını söylüyor. Bu halkımız tarafından terörle mücadelede bir zafiyet olarak algılanır. Kaldı ki bazı ülkelere, örneğin Latin Amerika ülkelerine bu tarz kriterler getirilmedi. Biz AB ile anlaşmalarımıza bağlıyız ve AB'den aynı şeyi bekliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğüyle ilgili, "Türkiye, toprak bütünlüğü ilkesine büyük önem vermektedir" diye konuştu. Bu arada Bakan Çavuşoğlu'nun, 'eşimle birlikte ziyaret etmek isterim' dediği, geçen yıl Suriye'de öldürülen Rus pilotun eşi Elena Peşkova, görüşmeye hazır olduğunu söyledi. Peşkova, "Görüşmeye katılmak üzere Moskova'ya gideceğiz" dedi. Kaynak:Sabah

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal