Türk Askerini Şehit Eden İHA O Ülkenin Çıktı!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Alanya'daki toplantıda, Suriye'de Türk Birliği'nin saldırıya uğramasıyla ilgili "Saldırıyı ne Rusya ne de Suriye rejimi yapmıştır" dediği o açıklamadan sonra çok önemli bir gelişme yaşandı.

07.12.2016-17:23 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Türk Askerini Şehit Eden İHA O Ülkenin Çıktı!
Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerine yönelik saldırıda, İran yapımı bir İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanıldığı iddia edildi.
Hurriyet Daily News'e konuşan üst düzey bir Türk yetkili, 24 Kasım'da El Bab'da Fırat Kalkanı harekatında katılan askerlere düzenlenen ve dört askerin hayatını kaybettiği hava saldırısıyla ilgili olarak çarpıcı bir bilgi paylaştı.

İHA İRAN'A AİT
Fırat Kalkanı harekatı son dakika Suriye uçakları askerimizi vurdu
Adının gizli tutulmasını isteyen kaynak, saldırıda İran yapımı bir İHA kullanıldığını belirtti. Kaynak, söz konusu İHA'nın Hizbullah tarafından mı, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü tarafından mı ya da diğer Şii gruplar tarafından mı kullanıldığının henüz belirlenemediğini belirtti.

ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞMESİNDE KONUŞULDU
Haberde ayrıca, Rusya Devlet Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında 26 Kasım'da gerçekleştirilen telefon görüşmesi sırasında, 'iki liderin saldırının İHA'yla gerçekleştirildiği konusunda mutabakata vardığı' kaydedildi.

RUSYA : UÇAK SURİYE'NİN İHA KİMİN?
Kaynak, Moskova'nın Ankara'yı İHA'nın kendilerine ait olmadığı, Suriye ordusunun da böyle bir hava aracına sahip olmadığı konusunda bilgilendirdiğini aktardı. Buna ek olarak, ABD'nin de benzer şekilde İHA'nın kendilerine ait olmadığı bilgisini paylaştığı ifade edildi. Kaynak: Milliyet
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal