Tehlike Bu Yüzden Devam Ediyor; FETÖ'den Alçak Talimat!

Başarısız darbe girişimin ardından elindeki son kozları da oynamak isteyen FETÖ’nün elebaşı Gülen, mütevelli heyetine “Açığa çıkmayan hücreler geri adım atmasın, suikast yapsınlar” talimatı verdi.

23.07.2016-11:50 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Tehlike Bu Yüzden Devam Ediyor; FETÖ'den Alçak Talimat!

Darbe girişiminin başarısız olması üzerine FETÖ'nün Türkiye'deki mütevelli heyeti acil bir toplantı yaptı. Yapılan toplantıda Gülen'in ne yapılması konusunda görüşlerinin sorulmasına karar verildi. Pensilvanya'ya kriptolarla gönderilen mesajda 'Darbe başarısız oldu. Ne yapalım yeni emriniz nedir?' diye soruldu.

HÜCRELER HAREKETE GEÇSiN

Geri adım atılmamasını isteyen Fetullah Gülen, "Askeriye içinde yakalanmayan, deşifre olmayan unsurlar harekete geçsin. Uyuyan hücreler tüm imkanlarını seferber etsin. Herkes kendi bölgesine yakın olan önemli kişilere
suikastlar düzenlesin" şeklinde şifreli mesaj gönderdi.

TÜRKiYE GENELiNDE ALARM   

Gülen'in 2. bir dalga emrini vermesi üzerine istihbarat birimleri Türkiye genelindeki tüm askeri ve polis noktalarına uyarıda bulundu. Önceki gün deşifre olan 'ihanet talimatı' üzerine özellikle Ankara ve İstanbul'da alarm durumuna geçildi. Dün akşam saatlerinde yaşanan hareketliliğin sebebinin bu istihbarat olduğu anlaşıldı.

Ek önlemler alındı  

Yeni talimatla ilgili 81 ilde bulunan kışlaların ve askeri üslerin hepsinde özellikle askeri araç ve cephaneliklerin bulunduğu noktalarda önlem alındı.  FETÖ elebaşının suikast talimatı üzerine önemli siyasetçiler ve hükümet üyeleri ile üst düzey komutanlar ve emniyet mensuplarının koruma önlemleri artırıldı.

Çatı iddianame kabul edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 73 şüpheli hakkında hazırladığı "çatı iddianamesi", Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması, 22-25 Kasım 2016'da görülecek.

DARBECİLER  TESPİT EDİLDİ

İddianamede FETÖ’nün TSK’nın içinde ciddi şekilde yapılandığı, harp okullarını ele geçirdiği, askeri yargının da tamamında hakim olduğu ifade ediliyor. 15 Temmuz öncesi bazı detayları kamuoyuna yansıyan iddianamede FETÖ’nün TSK’yı kullanarak darbe ve iç savaş hazırlığı içinde olduğu belirtilmişti.

Terörist başından şehitlere hakaret

FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen son yayınlanan videosunda "Varsın bir sürü ahmak bir başarı elde etmiş gibi güledursun. Fakat dünya bu meseleyi alaya alıyor” iddiasında bulundu. Türk milletini VE Cumhurbaşkanı'nı ölümle tehdit eden Gülen "O da diğerleri gibi kanalizasyona gidecek" sözleriyle gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi.

İadesi için ABD’ye delil yağacak

Gülen'in "iadesi" talebi ile ABD'ye resmi başvuruda bulunan Adalet Bakanlığı, darbeci hainlerin Pensilvanya'yı işaret eden itiraflarını da tek tek dosyalıyor. Gözaltına alınan üniformalı teröristlerin imzalı itirafları, süratle İngilizceye çevrilerek ABD'li yetkili makamlara ulaştırılacak.

Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulacak ek dosyalara, darbecilerin kendi aralarındaki yazışmaları ve telefon görüşmelerine ilişkin somut deliller ile darbe girişiminin Pensilvanya'nın talimatı ile gerçekleştirildiğini gösteren bilgi ve belgeler de eklenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal