Suriye'deki YPG'lilerin Üstünde Şoke Eden Arma!

Güvenlik kaynakları, YPG/PYD’nin Münbiç’e takviye yaptığını belirtti.

29.08.2016-10:46 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Suriye'deki YPG'lilerin Üstünde Şoke Eden Arma!

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 28 Ağustos 2016 günü tarihinde Nusaybin Mürşitpınar arasında kalan Suriye hudut bölgesinde çok sayıda silah, araç, malzeme ve personel yüklü Tırların ve minibüslerin doğudan batıya doğru intikal halinde olduğu tespit edildi. Söz konusu faaliyetlerin Cerablus bölgesindeki gelişmeler dikkate alındığında YPG/PYD’nin Münbiç’i takviye amacına yönelik olarak değerlendirildi.

Mürşitpınar bölgesi hudut hattında fiziki güvenlik sistemi kapsamında inşası devam eden duvarları protesto etmek maksadıyla Ayn El Arap ve Derbesiye’de 100-200 kişiden oluşan grupların iki günden bu yana gösteri yaptıkları tespit edildi. Münbiç istikametine doğru ÖSO’nun ilerleyişini PYD/YPG unsurları tarafından “Türkiye Rojava’yı işgal edecek” söylemleriyle çarpıtılmaya, özellikle Kürt grupların 6-8 Ekim 2014’de Türkiye’de yapmış oldukları eylemlere benzer şiddet eylemleri düzenleyecekleri dünya kamuoyunu ve müzahir yayın organlarında Türkiye aleyhine propaganda yapacaklarına yönelik bilgiler alındığı kaydedildi.
 
Güvenlik kaynakları, Cerablus bölgesinde Koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla ÖSO tarafından başlatılan harekatta Fırat Nehri batısında bulunan YPG/PYD unsurlarının Suriyeli sivilleri binaların içerisinde rehin olarak tuttukları, çevresine silah yüklü araçlar yerleştirdikleri ve kara unsurları ve hava kuvvetleri bombardımanlarına hedef haline getirdikleri müteakiben sivil can kayıplarının “Türkiye sivilleri katlediyor” şeklinde propaganda maksatlı olarak kullanacakları ve bu yolla uluslararası kamuoyu baskısı oluşturma yönünde bilgilerin mevcut olduğunu kaydetti.
 
Askerli kaynaklar, ayrıca, Münbiç istikametine çekilmekte olan YPG/PYD unsurlarının bir kısım Suriyeli sivilleri kaçırarak öldürecekleri, yine bu eylemi “Türklerin ve muhaliflerin yaptıklarını yönünde” asılsız haberler yayarak harekatın etkinliğini azaltma çabası içerisine girdikleri yönünde bilgiler elde edildiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal