Suriye Operasyonunu O Kahraman Komutan Yönetiyor

Türkiye'nin Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonu 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Şehit Ömer Halisdemir'e darbeci generali vurma emrini veren Zekai Aksakallı yönetiyor.

24.08.2016-10:18 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Suriye Operasyonunu O Kahraman Komutan Yönetiyor
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu sabah Suriye'nin Cerablus kentinde başlattığı askeri harekatı 15 Temmuz darbe girişiminde Şehit Ömer Halisdemir'e darbeci generali vurma emrini vererek gecenin kaderini değiştiren Zekai Aksakallı yönetiyor.TSK'nın Müşterek Özel Görev Kuvveti bu Sabah saat 04:00 itibariyle Suriye'nin Keklice ve Cerablus bölgesine hem havadan hem de karadan askeri harekat başlattı. Harekata koalisyon hava kuvvetleri de havadan destek veriyor. Harekat kapsamında TSK'ya ait fırtına obüsleri ile DAEŞ kontrolündeki Cerablus bölgesine 224 top atışı yapıldı ve 63 hedef imha edildi. Karadan yapılan atışlara havadan da Türk jetleri destek verdi. Saat 06.08'de havalanan Türk uçakları bölgeyi bombardımana tuttu.

TÜRK F16'LAR OPRERASYONA KATILDI

Sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve kritik önemi olan Cerablus'un DAEŞ'ten kurtarılması için koalisyon güçlerinin katıldığı operasyon kapsamında TSK da Suriye'ye yönelik harekat düzenliyor. Sınırın diğer tarafında IŞİD kontrolünde olan bölgelere, görünür hedeflere yönelik olarak çok yoğun topçu atışları yapılırken Bordo Berelilerin de sınırın diğer tarafında geçtiği bildiriliyor. Harekata Türk F-16'ları da katıldı. Harekat TSK unsurlarınca saat 04:00'da başladı. Suriye'ye yönelik ilk hava harekatı ise 06:08'de başlatıldı. F-16'lar Cerablus ile birlikte Keklice bölgesine de hava harekatı düzenliyor. TSK'nın Suriye harekatı nedeniyle Gaziantep'te bazı yerler, valilik kararıyla özel güvenlik bölgesi ilan edildi.Operasyonla ilgili olarak Rusya'ya da bilgi verildi.

AKSAKALLI DARBE GİRİŞİMİNİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı 15 Temmuz darbe girişiminin kaderini değiştiren isimlerden biri olarak biliniyordu. Aksakallı, koruma astsubayı Ömer Halisdemir'e Özel Kuvvetler Karargahını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi öldürme görevi vermiş, Halisdemir de bu emri canı pahasına yerine getirerek darbenin kaderini gerçek anlamda değiştiren isim olmuştu.

KORGENERALLİĞE TERFİ ETTİRİLDİ

Aksakallı darbe girişiminde gösterdiği tutum nedeniyle 28 Temmuz 2016 tarihli YAŞ toplantısında korgeneralliğe terfi ettirildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal