Ölü Sayısını Valilik Açıkladı!

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında ölü sayısı yine yükseldi. Daha önce Başbakan Binali Yıldırım'ın 36 olarak açıkladığı can kaybı sayısı 41'e yükseldi.

29.06.2016-09:46 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Ölü Sayısını Valilik Açıkladı!
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında ölü sayısı yine yükseldi. Daha önce Başbakan Binali Yıldırım'ın 36 olarak açıkladığı can kaybı sayısı 41'e yükseldi. Ölenlerden 37'sinin kimliği belirlendi. 24'ü Türk, 10'u yabancı uyruklu, 3'ü çifte vatandaş. 239 yaralıdan 109'u taburcu edildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: 41 KİŞİ ÖLDÜ, 239 KİŞİ YARALANDI
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle;
41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10'unun yabancı uyruklu, 3'ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.
Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109'u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir.
Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

"İlk tespitler IŞİD'i işaret ediyor"

Başbakan Binali Yıldırım saldırıda ilk tespitlerin saldırının sorumlusu olarak IŞİD'i işaret ettiğini söyledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerden 27'sinin kimliği belirlendi, 18 cenazae ailelere teslim edildi.

Binali Yıldırım saldırının gerçekleştiği Atatürk Havalimanı'na gitti, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı ve şunları söyledi:

"Emareler DEAŞ'ı işaret etmekte"

"Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitlerde emareler DEAŞ'ı işaret etmekle beraber bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir. Teröristler bir ticari taksiyle gelmişlerdir. Canlı bombaların ayrıca silah bulundurmaları olayın vahametini artırmıştır. Kaçan bir terörist olduğu değerlendirilmemekte. Her 3 canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattıkları yönünde ilk bulgular var. Ölen ve yaralananlar arasında muhtemelen yabancı uyruklu da vatandaşımız da var."

"Havaalanı trafiği başladı"

"Hayatını kaybeden bütün sivil insanlara rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça, planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle mücadele verdiği bir dönemde ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör eyleminin gerçekleşmesi manidardır. Terör bütün ülkeleri tehdit eden bir olaydır ve mücadelede küresel işbirliği sürdürülmelidir. Hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırının üstesinden gelecek güce sahiptir... 2:20 itibariyle havaalanı trafiği başladı."

Başbakan Yıldırım, daha sonra Atatürk Havalimanı'ndaki Taksiciler Kooperatifini ziyaret etti. Patlamalardan birinin taksicilerin yolcu beklediği geliş kapısında meydana geldiğini ve en fazla vefatın da bu noktada olduğunu belirten Yıldırım, "Başınız sağ olsun diyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

İstanbul Valiliği Sağlık Müdürlüğü Kriz Merkezi, saldırıda yaralananlardan 12'sinin ameliyata alındığını açıkladı.

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamda 41 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi yaralandı.
Dış Hatlar gidişteki patlama Rus milli havayolu şirketi Aeroflot'un ofisinin ve check-in işlemlerinin yapıldığı bankonun önünde meydana geldi.


CENAZELER ADLİ TIP KURUMUNA GETİRİLDİ
Patlamada yaralananlar çevre hastanelere kaldırıldı. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önü yaralılara kan vermek isteyenlerle doldu. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler de Adli Tıp Kurumuna getirildi. Saat 01. 30 itibari ile 4'ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi. Kimlik tespit çalışmaları sürdü. 4 erkeğin kimlikleri şöyle; yer hizmeti görevlisi Çağatay Çöl, Sadık Petek (47) Mehmet Mert (30) ve Ethem Uzunsoy (43)

VALİ VE BAŞSAVCI OLAY YERİNDE
Patlamanın ardından Atatürk Havalimanı'na gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, terör saldırısıyla ilgili ilk bilgileri paylaştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaptı.

SABİHA GÖKÇEN VE ESENLER OTOGARINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Saldırıdan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Havalimanına gelen araçlar didik didik aranıyor. Çok sayıda polis de havalimanı çevresinde önlem almış durumda. Atatürk Havalimanı'nın kapalı olması nedeniyle uçakların büyük bölümü Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendiriliyor.
Polis, Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda da önlem aldı. Otogara giren ve çıkan araçlar polis tarafından aranıyor.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal