NATO Toplantısında Kapak Soru: Ne Diyeceklerini Bilemediler

NATO Parlamenterler Toplantısı'nda konuşan Bakan Bozdağ, bir soru üzerine "Sizin ülkenizde canlı bomba olarak kendini patlatıp, onlarca kişiyi öldüren teröristin cenazesine bir milletvekili gitse buna ne ad verirsiniz?" dedi.

19.11.2016-11:38 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) NATO Toplantısında Kapak Soru: Ne Diyeceklerini Bilemediler
NATO Parlamenterler toplantısında parlamenterlerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bozdağ'dan çarpıcı bir açıklama geldi..

x
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NATO Parlamenterler Toplantısı'nda konuştu. Parlamenterlerin sorularını yanıtlayan Bakan Bozdağ, bir soru üzerine "Sizin ülkenizde canlı bomba olarak kendini patlatıp, onlarca kişiyi öldüren teröristin cenazesine bir milletvekili gitse buna ne ad verirsiniz?" dedi.

Bozdağ, parlamenterlerin  kendisine yönelttiği sorulara şu yanıtları verdi:

KESİNLİKLE TECAVÜZCÜLERE AF GETİRİLMİYOR

Ortada bir sorun var. Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir. Suçun unsurları dteğiştirilmemektedir. Sadece bu alanda ortaya çıkan, bizim toplumumuzun bazı yerlerinde olan gerçeklikten ortaya çıkan sorunu çözmeye bir adımdır.

MAHKEME KARARLARI DENETİMLERE AÇIKTIR

Türkiye soruşturmaları ve koğuşturmaları hukuk devletine göre yürütülüyor. Bizde istinat mahkemesi ve Yargıtay, arkasından Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru ve AİHM'e dava açma hakları var. Yargılama sürecindeki bütün soruşturmadan sonra ilk derece mahkeme, istinat, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve AİHM'e açık bir süreç olacaktır. Bu kararları hem Anayasa Mahkemesi ve hem de AİHM denetleyecektir.

TÜRKİYE ŞEFFAF VE HUKUK DEVLETİDİR

Yurtdışında örgüt üyeleri oradaki elemanları vasıtasıyla ciddi kulisler yapıyor. Türkiye şeffaf bir ülkedir, hukukun üstünlüğüne uyarak bu süreci yönetecektir.

İDAM CEZASI ŞU ANDA TARTIŞILIYOR

Halkın idam cezasının terör suçları ve darbe suçları gibi alakalı olarak getirilmesi talebi var. Sayın Cumhurbaşkanımız da "Eger parlamento bu yönde bir anayasa değişikliği yaparsa ben bunu onaylarım" dedi. Sayın Başbakan da bu talepleri görmezden gelemeyiz dedi. MHP de destek vereceğini söyledi. Bu Türkiye'de serbest bir ortamda değerlendiriliyor. Ancak anayasa değişikliği gerektiriyor. AK Parti'nin diğer partilerle anlaşması gerekiyor. MHP'yle anlaşsa bile halkoylamasına gitmesi gerekiyor. Nasıl bir şey çıkabilir şu anda benim ondan bir bilgim yok. Şu anda partililer arasında tartışılan bir konu. O çıktığı zaman nasıl bir metin olacağını, kapsamını o zaman göreceğiz.

SİZİN MİLLETVEKİLİNİZ TERÖRİSTİN CENAZESİNE GİDEBİLİR Mİ?

Dokunulmazlıklar kalktı, yasanın gereklerini yerine getirmedikleri için zorla getirilme kararı verildi. Bu sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde mahkemenin davetine uymayanlar zorla getiriliyor. Türkiye hukuk devletinin gereğine uymuştur. Tutuklama mahkemenin takdiridir. Bizim ona bir değerlendirme yapmamız yanlış olur. PKK ülkemizde eylemler yapıyor. Canlı bomba terörist gidip, kendini patlatıyor. Onlarca insan ölüyor, pekçok kişi yaralanıyor. İngiltere, Almanya, Fransa veya NATO üyesi ülkede parlamentoda bir milletvekili, onlarca insanı öldüren teröristin cenazesine omuz verirse, sizin ülkenizde buna ne ad verilir? O kadar insanı, çocuk, kadını öldürmüş insanların cenazelerine gidip, tabutların altına giriyorlar.

HDP'Lİ BELEDİYELER TERÖR ÖRGÜTÜNE PARA AKTARIYOR

PKK terör örgütünün şiddetiyle ilgili tek bir sözleri yok. Batasuna'nın kapatılması gerekçesinde 'teröre karşı koymamak' vardır. Mahallelerde teröristler hendek kazdılar, belediyelerin araçlarıyla kazdılar. Belediyelerin paralarını terör örgütlerine aktarıyorlar. Terör örgütlerine devletin gönderdiği parayı belediyeler aktarıyor. Patlayan araçlarda belediyenin araçları var. Bütün bunları bizim değerlendirerken biraz da Türkiye'nin yaşadıklarına bakarsanız faydalı olacağını düşünüyorum.

TÜRKİYE YENİ BİR TAVIR BELİRLEYECEKTİR

Şu an 3 milyon göçmen var. Geri Kabul Anlaşması, Vize Serbestiyle beraber yürürlüğe girmesi hem AB ülkesi üyeler hem de Türkiye için büyük fayda sağlayacaktır. Ancak şu anda uygulanma imkanı olmamıştır. Uygulanmazsa Türkiye kendine yeni bir tavır belirleyecektir.

ABD'NİN ELİNDEKİ KANITLARDAN BİN KAT FAZLASI VAR

Bu konuda yeterinden fazla çok net, tartışmasız kanıt var. Usama Bin Ladin, Dünya Ticaret Merkezi'ni bombaladığında ABD Ladin'i sorumlu tuttu. ABD'nin elindeki kanıtlardan bin kat daha fazlası terörist Gülen'in bu işi yaptığına dair kanıt var. Bunda hiç şüphe yok. Türkiye'de sokağa çıkın herkese sorun. Bu kadar milletin şahitliği var. Darbeyi gerçekleştiren askerler ve destek verenlerin tamamına yakınları bu terör örgütü üyesi ve onlarla irtibatlı kişiler.

GENELKURMAY BAŞKANININ BİZZAT İFADESİ BULUNUYOR

Genelkurmay Başkanı'nın çok net ifadesi var "Darbeciler beni Fetullah Gülen'le görüşmek istediler" şeklinde.Kaynak:AA
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal