Kılıçdaroğlu Öyle Bir Gaf Daha Yaptı ki Pes Dedirtti!

Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı konuşmada yeni bir gafa imza attı. 15 Temmuz Şehitleri'nin yakınlarına getirdiği askerlikten muaf uygulamasının şehit ve şehit yakınlarını üzeceğini söyleyerek aynı uygulamanın onları da kapsaması gerektiğini söyledi.

22.11.2016-20:07 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Kılıçdaroğlu Öyle Bir Gaf Daha Yaptı ki Pes Dedirtti!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bugün açıklanan ve 15 Temmuz Şehitleri'nin yakınlarının askerlikte muafiyetine ilişkin hükümetin çalışmalarını hedef alan açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, hükümetin yaptığı çalışmaya muhalefet edeyim derken kanunlarla ilgili bilgisizliğini de göstermiş oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin KHK ile 15 Temmuz Şehitleri'nin yakınlarına getirdiği askerlikten muaf uygulamasının şehit ve şehit yakınlarını üzeceğini söyleyerek aynı uygulamanın onları da kapsaması gerektiğini belirtti. Oysa şehit ailelerinin askerlikten muafiyeti ile ilgili kanun 2009 yılında yürürlüğe girmişti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri ve ilgili kanun;

Kılıçdaroğlu bugün Meclis'te yaptığı konuşmada 'Bugün bir KHK yayınlandı. Şehitler arasında ayrım yapmışlardı şimdi bu ayrımı derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK'ya karşı, teröre karşı mücadele eden şehitlerin çocukları veya kardeşleri askerlik yapacak' ifadelerini kullanmıştı. 

İşte o kanunda yer alan 'muafiyet' maddesi:

Kaynak: Akşam

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal