İran Üzerinden... Evli...! İşte Reina Canisinin Detaylı Profili

39 kişiyi katleden Reina canisinin profili belli oldu. Türkiye'ye İran üzerinden giren cani, Özbek vatandaşı çıktı.

17.01.2017-11:04 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) İran Üzerinden... Evli...! İşte Reina Canisinin Detaylı Profili

 Reina saldırganının yakalanmasına ilişkin İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yaptığı ortak açıklamada, saldırganın detaylı profili ortaya çıktı.

ÖZBEK VATANDAŞI, EVLİ İKİ ÇOCUK SAHİBİ

Reina'ya saldıran terörist Ebu Muhammed El Horasani kod adlı 33 yaşındaki Abdulkadir Masharipov, Özbekistan doğumlu. Evli ve 2 çocuğu bulunan Tacik uyruklu Masharipov, Özbek vatandaşı.

AFGANİSTAN'DA EĞİTİM ALMIŞ, İRAN ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE GİRMİŞ

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; terörist 3 gündür Esenyurt'ta takip ediliyordu. Masharipov, DEAŞ'ın Suriye'deki unsurlarıyla irtibatlıydı. Afganistan ve Pakistan'da 2 yıl eğitim alan teröristin İran üzerinden kaçak yollarla Türkiye'ye girdiği tahmin ediliyor.

4 DİL BİLİYOR

Masharipov, 16 Aralık'ta Konya'dan karayoluyla İstanbul'a geldi. Teröristin bildiği diller ise Özbekçe, Rusça, Arapça, Çince ve Türkçe. Terörist, Özbekistan'da da aranıyordu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in diğer detaylara ilişkin açıklaması şu şekilde;

BİR IRAKLI ERKEK, 3 KADIN YAKALANDI

Terörist ile birlikte bir Iraklı erkek şahıs, 3 bayan değişik ülkelerden, ele geçirilmiş durumda. Daha dün akşam alındıkları için değerlendiriliyor ama örgüt bağlantısı olması ihtimali çok yüksek. Oraya son 3 gün içinde geldiği değerlendiriliyor.

"197 BİN DOLAR, HAVALI TABANCA, DRONE ELE GEÇİRİLDİ"

Teröriste birlikte 197 bin ABD doları ve iki adet tabanca ve şarjörü, biri havalı tabanca, drone ve sim kartlar ele geçirildi. Terörist suçunu kabul etmiştir. Parmak izi de uyuşmuştur. Tüm birimlerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten güzel bir iş başardılar. Temennimiz İstanbul'da böyle bir hadisenin bir daha yaşanmaması. Her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşımızın duyarlılığı çok önemli.

Operasyonlar boyunca 2200 civarında ihbar yapıldı. Bunlar bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın bu tür hassasiyetinin artarak devamını bekliyoruz.

"SUÇUNU KABUL ETTİ"

Terörist suçunu kabul etti. Parmak izi de eşleşti. Operasyon sırasında silah kullaılmadı. Amacımız suçluyu canlı ele geçirmekti,karşı taraf silah kullanmadığı için operasyonda silah kullanılmamıştır."

"OPERASYON SIRASINDA ÇOCUK YANINDA DEĞİLDİ"

Bunun DEAŞ adına yapıldığı net. Teröristin çocuğu operasyon sırasında yanında değildi."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal