İngiltere'den Şoke Eden Açıklama: Türkiye'nin Yaptığı İnanılmaz Bir...

Antalya’da yapılan Tatlı Dil Forumu için gelen Birleşik Krallık (İngiltere) Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Türkiye mülteciler konusunda inanılmaz fedakârlık sergiliyor.

26.03.2017-14:20 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) İngiltere'den Şoke Eden Açıklama: Türkiye'nin Yaptığı İnanılmaz Bir...

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi gerektiğini kaydederek, “Türkiye ile AB’nin güçlü bir ortaklık sürdürmesi herkesin menfaatinedir. AB-Türkiye ilişkisinin zarar görmesine neden olabilecek söylemlerden uzak durulmasını teşvik etmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Johnson, Türk havayolu şirketlerinin etkilendiği kabin içi yasaklarının Türkiye’yi hedefleyen ‘ticari amaçlı’ önlemler olmadığını, hedefin yolcuları korumak olduğunu savundu.

TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI İNANILMAZ FEDEKARLIK

Öncelikle, Türkiye’nin Suriye’deki korkunç krize karşı yürüttüğümüz ortak mücadelemize yaptığı çok büyük katkının farkında olduğumuzu ifade etmek isterim...  Türkiye 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaparak inanılmaz bir fedakârlık sergiledi.

Askerleriniz Fırat Kalkanı Harekâtıyla DAEŞ ile doğrudan çatışma içinde; diplomatlarınız ise Astana sürecinde ateşkes müzakerelerine destek verdi.

Türkiye’de olduğu gibi, hem Suriye’de hem de Irak’ta toprak bütünlüğünün sürdürülmesini kesinlikle destekliyoruz. 

 

KAYNAK: HÜRRİYET

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal