İncirlik'ten Kalkan Uçaklar PKK'ya Yardıma Gidiyor!

Suriye'de çoğunluğunu YPG'nin oluşturduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri, Rakka'nın DAEŞ'Tan kurtarılması için operasyon başlattı.

07.11.2016-11:09 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) İncirlik'ten Kalkan Uçaklar PKK'ya Yardıma Gidiyor!
Rakka’nın kuzeyinde bulunan Ayn İsa kasabasına bağlı bir bölgede basın toplantısı düzenleyen SDG adına açıklamayı yapan Jiyan Şeyh Ahmed, “Rakka, YPG’nin aktif katılımıyla ve uluslararası koalisyonla koordinasyon içinde kurtarılacaktır” ifadelerini kullandı.

OPERASYONUN ADI: FIRAT'IN GAZABI
Star'daki habere göre, Suriye’nin kuzeyini terör örgütlerinden temizleme ve istikrarı sağlama amacıyla başlayan Fırat Kalkanı Harekatı’na karşı olduklarını açık edercesine operasyona Fırat’ın Gazabı adını verdiklerini duyuran Ahmed, operasyonda Türkmen ve Arapların da olacağını iddia etti.

ABD'DEN HAVA DESTEĞİ ALDIKLARINI AÇIKLADI
5 Kasım gecesi başlayan harekata yüzde 80’ni sivil 30 bin SDG’linin katılacağını belirten Ahmed, Rakkalı sivillere DEAŞ’lı teröristlerin bulunduğu yerlerden uzak durma ve işbirliğinde bulunma çağrısı yaptı. Toplantı sonrası AFP ajansına konuşan SDG sözcülerinden Talal Sello, adeta operasyonun içi yüzünü gösteren açıklamalarda bulundu.

"ABD'NİN KOALİSYON GÜÇLERİYLE OPERASYONDA TÜRKİYE'NİN ROL ALMAYACAĞINA DAİR ANLAŞMAYA VARDIK"
Sello, iki aşamalı gerçekleşecek harekat için ABD’den hava desteği aldıklarını ve alacaklarını; en önemlisi kendilerine tanksavar ve füzeler dâhil yeni silahlar verildiğini açıkladı. SDG sözcüsü, ayrıca, ‘ABD öncülüğündeki koalisyon güçleriyle operasyonda Türkiye’nin rol almayacağına dair kesin bir anlaşmaya vardık’ dedi.

ABD, RAKKA'YI PYD İLE BİRLİKTE KURTARMAYA ÇALIŞMANIN TEHLİKELİ OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ
17 Ekim’de başlayan Musul operasyonu sonrası Rakka konusunda açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Ashter Carter, harekatın Musul operasyonu bitmeden başlayacağını açıklamış, ABD; çoğunluğu Arap olan Rakka’yı terör örgütü PYD ile birlikte kurtarmaya çalışmanın tehlikeli olacağına dair Türkiye’den uyarılar almıştı.

HULUSİ AKAR, ABD'Lİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ
ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara’ya geldi. Dunford, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanlığı karargahında görüştü. Resmi ziyaret talebinin ABD’den geldiği öğrenildi. Hulusi Akar, ABD’li mevkidaşı ile en son Ekim ayında ABD’nin başkenti Washington’da görüşmüştü.

İNCİRLİK'TEN KALKAN ABD UÇAKLARI, PYD'YE YARDIM EDİYOR
İncirlik'teki üste yer alan Amerikan uçakları, sözde DEAŞ'le mücadele adına çoğunluğunu YPG'li teröristlerin oluşturduğu SDG'lilere silah yardımı yapıyor. Kaynak:Akşam
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal